Gündem
01 Eyl 2010 16:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:35

RAMİZ DAYI DA OYUNUN RENGİNİ AÇIK ETTİ! EVET Mİ, HAYIR MI?

Ezel dizisinin Ramiz Dayısı Tuncel Kurtiz, sanatçı arkadaşlarıyla katıldığı bir eylemde oyunun rengini belli etti

DEVRİMCİ İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri “Ne Unuturuz, Ne Affederiz! 12 Eylül’e, Gülen’lere Hayır” eylemi dün Taksim’de gerçekleştirdi. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı eyleme, Tarık Akan, Rutkay Aziz, Tuncel Kurtiz, Altan Erkekli, Orhan Aydın ve CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek’in de aralarında bulunduğu sanat ve siyaset dünyasından isimler de destek verdi.

DİSK’e bağlı sendika üyeleri ve sanatçılar Taksim Tramvay Durağı’nda bir araya geldi. Eylemle ilgili bir basın açıklaması yapan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

Türkiye’de aklı selim olan hiç kimse ve hiçbir örgütün böyle bir anayasayı savunamayacağını ifade eden Çelebi, “Unutmuyoruz Sayın Başbakan. Yaptıklarınızı ve yaşattıklarınızı unutmuyoruz. ’Tezkere geçmezse memura maaş veremeyiz’, zam isteyen memura ’IMF’yi ikna edin’, çiftçiye ’Ananı da al git’, ’Gözünü toprak doyursun’ diyen, işçiyi ’ayaklar baş olmaz’ diye küçümseyen, fakat iş yabancı sermayeye gelince ’toprak satılıyorsa alıp götürmüyorlar ya’ sözlerinizi unutmuyoruz” dedi.