Magazin
07 Ağu 2011 15:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:39

RAMAZAN GELDİ TÜRBELERE KOŞTULAR! HANGİ ÜNLÜ HANGİ TÜRBEDE?

Ünlü sanatçılar Ramazan gelince türbe ziyaretlerine başladı.

Ünlü sanatçılar Ramazan gelince türbe ziyaretlerine başladı. Deniz Akkaya ve Sibel Can, Yahya Efendi Türbesi’ne giderken Seda Sayan ve Ebru Gündeş Hz. Yuşa Türbesi’nde dua ediyorlar.

Oyuncusundan sosyetesine herkes türbelerde 
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar türbelere akın ediyor. Kimisi Oruç Baba’ya gidip sirke ve ekmekle orucunu açıyor, kimisi de Beykoz’daki Hz. Yuşa Türbesi’nde Allah’a el açıp dua ediyor. Şarkıcısından oyuncusuna, sosyetesinden mankenine kadar ramazanda türbeye gitmeyen yok. Ünlü isimlerden bazıları albümünün çok satması, bazıları da sağlık ve huzur için dua etmek amacıyla türbeleri ziyaret ediyor.

Eyüp Sultan Türbesi 
HZ. Muhammed’in ordusunda sancaktar olan Hz. Eyyub El-Ensari’nin türbesi cuma günleri, kandil ve bayram günleri ziyaretçilerle dolup taşar. İşleri ters gidenler, kısmetini açtırmak isteyenler, sünnet olanlar türbenin önünde dua eder ve çevresini üç defa dolaşırlar. Dilekleri gerçekleşenler fakir insanlara yiyecek dağıtırlar.
DENİZ SEKİ: Güzel şarkıcı en çok Eyüp Sultan’ı ziyaret ediyor. Bu ziyaretlerinde Yasin okuyup dua ediyor. Seki, ziyaretinin birine basın mensuplarını çağırmış bu sebeple çok da eleştirilmişti.
NADİDE SULTAN: Şarkıcı Nadide Sultan, ramazanda mutlaka Eyüp Sultan’a gidip dua ediyor.
LERZAN MUTLU: Ünlü şarkıcı ramazanda dua etmek için haftada bir Eyüp Sultan’a gidiyor.

Yahya Efendi Türbesi
Kanuni Sultan Süleyman’ın süt kardeşi olarak bilinen Osmanlı evliyası Yahya Efendi’nin Türbesi, Beşiktaş’ta bulunuyor. Türbe özellikle kadınlar tarafından ziyaret ediliyor.

SİBEL CAN: Güzel şarkıcı şükretmek için türbe ziyareti yapıyor. Can en çok, Yahya Efendi Türbesi’ni ziyaret ediyor.
TUĞBA ÖZAY: Mankenlikten şarkıcılığa geçen Tuğba Özay, Üç Nokta adlı yeni albümünün çok satması için Yahya Efendi’ye gidip dua ediyor.
DENİZ AKKAYA: Eski manken, Kadir Gecesi muhakkak Yıldız’daki Yahya Efendi Türbesi’ne gidiyor. Akkaya Allah’a kendini, kızını ve sevdiklerini koruması için dua ediyor.

Oruç Baba Türbesi
Oruç Baba’nın, Fatih’in Şehremini semtinde yaşayan ve çok fakir olduğu halde orucunu tutup iftarını bir parça kuru ekmek ve sirkeyle açan bir derviş olduğu
rivayet edilir. Ramazan ayının ilk iftarını ekmek ve sirkeyle Oruç Baba Türbesi’nde yapanların dileklerinin gerçekleşeceğine inanılır.

BÜLENT ERSOY: Ersoy son 10 yıldır, ramazanın ilk günü Fatih’teki Oruç Baba Türbesi’ne gidiyor. Bu ramazanın ilk günü de oradaydı. Bülent Ersoy da, orucunu tıpkı Oruç Baba gibi sirke ve ekmekle açtı.
DEMET AKALIN: Ünlü şarkıcı, iftarda Fatih’teki Oruç Baba’ya gidip sirke ve ekmek dağıttı.

Hz. Yuşa Türbesi
Hz. Musa’nın çağdaşı olan Yuşa Peygamber’in adı Kuran-ı Kerim’in Kehf Suresi’nde geçer. Beykoz’da İstanbul’un en yüksek tepesinde yer alan 17 metrelik türbe, şehir merkezine uzak olmasına rağmen her türlü sıkıntı için yoğun ziyaretçi akınına uğrar. Dilekleri gerçekleşenler, türbeyi tekrar ziyaret edip küp şeker dağıtır.

SEDA SAYAN: Ünlü şarkıcının en çok ziyaret ettiği türbe Beykoz’daki Hz. Yuşa Türbesi. Geçtiğimiz günlerde Beyaz TV ile yeni program anlaşması yapan Sayan, programının reyting yapması için türbeyi ziyaret edip dua etti. Sayan, türbede küp şeker dağıttı.
EBRU GÜNDEŞ: Yıllardır bir çocuk hayali kuran Ebru Gündeş, sık sık Hz. Yuşa Türbesi’ne gidip dua ediyor. Sonunda sanatçının duaları gerçekleşti! Hamile olan Gündeş, eylül ayında doğum yapacak.
NESLİŞAH ALKOÇLAR: Sosyetenin ünlü isimlerinden Neslişah Alkoçlar’ı da zaman zaman Hz. Yuşa Türbesi’nde görmek mümkün. Alkoçlar "Sahip olduklarıma şükrediyorum" diyor.
GÜLBEN ERGEN: Güzel şarkıcıyı ara ara Hz Yuşa Türbesi’nde görmek mümkün. Ergen de kendisi ve çocuklarının sağlığı için dua ediyor.

Hülya Avşar da sık sık gidiyor
Hülya Avşar da sık sık türbeye giden isimlerden. Avşar, bir Kars ziyareti sırasında da Kars Kalesi’nin içindeki Kahraman Celal Baba Türbesi’nde dua etmişti.

Cem Yılmaz Budapeşte’de türbe ziyareti yaptı
İstanbul’daki türbeleri gizli gizli ziyaret eden Cem Yılmaz, bir basın toplantısı için gittiği Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bile türbe ziyareti yaptı. Ünlü şovmen Budapeşte’deki Gül Baba Türbesi’ne gidip, Gül Baba’nın kabri başında dua etti ve ruhuna Fatiha okudu.

Zafer Akbaş / Habertürk