Gündem
05 Mar 2024 17:20 Son Güncelleme: 05 Mar 2024 17:32

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ramazan ayında 81 ilde iftar sofrası kurulacak

Ramazan yaklaşırken bu aya özel organizasyonlarda merak edilmeye başlandı. Vakıflar Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, dayanışmayı ve paylaşma duygusunu yaşatmak için bu sene 81 ilde iftar sofrası kurulacağı belirtildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğünden ramazanın ruhuna uygun faaliyetler gerçekleştirecek. İlki 2022'de 25 ilde düzenlenen iftar organizasyonu, bu yıl da tüm şehirlerde bölge müdürlükleri aracılığıyla ramazan boyunca devam edecek.

Sıcak yemek mutfaklarında hazırlanacak menüler, bütün illerde belirlenen alanlarda vatandaşlara sunulacak. Ankara'da Hacı Bayram-ı Veli Camisi avlusu ve Hamamönü Taceddin Dergahı alanı, İstanbul'da Binbirdirek Sarnıcı, Üsküdar Valide-i Cedid Camii bahçesi ve Kartal Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi bahçesi, İzmir'de Bilal Saygılı Camisi ve Konak Hisar Camisi avluları, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi gibi alanlar başta olmak üzere birçok noktada iftar çadırı kurulacak.

İftar çadırı noktalarına dair de değişiklik veya güncelleme gibi gelişmeler, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve bağlı bölge müdürlüklerinin sosyal medya hesaplarından vatandaşlara duyurulacak.