Gündem
20 Şub 2012 13:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:21

RADİKAL'İN SAYFA TASARIMLARINA YURTDIŞINDAN İKİ ÖDÜL!

Bu yıl 33'üncü kez düzenlenen Society for News Design (SND) organizasyonundan Radikal'e iki ödül birden çıktı.

Uluslararası tasarım yarışması Society for News Design (SND) bu yıl 33. kez düzenlendi. 39 ülkeden 10 bin 236 eserin katılımıyla gerçekleşen yarışmada Radikal gazetesinin ‘Örtünme Rehberi’ ve ‘Garaj Çağı Babasını Yitirdi’ başlıklı sayfa tasarımları, ‘Award of Excellence’ (Mükemmellik Ödülü) kazandı. Radikal Gazetesi Görsel Yönetmeni Sertaç Bala ve ekibi 2010 yılında da yarışmadan Award of Excellence (Mükemmellik Ödülü) almaya hak kazanmıştı.

Yarışma 7 ülkeden 21 jüri katılımıyla gerçekleşti. Ödül kazanan eser sayısı 717 oldu. Toplamda 29 ülke ödül kazandı. Amerika 338, Kanada 94, Almanya 30, İngiltere 8, İspanya 6, Türkiye 3 ödül kazandı. Dünyanın önde gelen yayınlarından Los Angeles Times 62, National Post 59, Times of Oman 49, The New York Times 42, The Washington Post 25, National Geographic 12 ve The Wall Street Journal (New York & Europe) ise 8 ödüle layık görüldü. En İyi Gazete Tasarımı ödüllerini Meksika’dan Excelsior, Kanada’dan National Post, Alman Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, Kanada’dan The Grid ve Danimarka’dan Politiken aldı.

SND nedir?
Society for News Design (SND) grafik tasarım, görsellik, web tasarımı ve bilgi grafikleri üzerine medya sektöründe çalışan profesyonellere yönelik bir kurum. ABD’de 1979’da kurulan ve kâr amacı gütmeyen derneğin dünyada 50 ülkeden 2 bin 600 üyesi var. Syracuse Üniversitesi (New York) ile En İyi Gazete Tasarımı yarışması düzenleyen SND eğitim çalışmaları, sergi ve seminerleriyle de tanınıyor.

Üç ödül de Halkevleri’nden
Halkevleri’nin Halkın Hakları Ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl hak mücadeleleri, Hopa Davası, Van depremi dikkate alınarak belirlenen ödülleri kazananlar arasında Radikal’den Ezgi Başaran (köşe yazarı), Pınar Öğünç (köşe yazarı) ve Mesut Hasan Benli (muhabir) de yer aldı. Diğer ödül sahipleri Ayşenur Arslan (Medya Mahallesi), Müge İplikçi (köşe yazarı), Özlem Akarsu Çelik (muhabir), Ömer Şan (muhabir), Türker Karapınar (muhabir), Ahmet Şık (tutuklu gazeteci), Nedim Şener (tutuklu gazeteci), Tahsin Güner (kameraman), Özgür Gündem Gazetesi ve Kardeş Türküler Grubu oldu.

(Radikal)