Gündem
27 Eki 2010 10:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:44

RADİKAL YAZARI EZGİ BAŞARAN ALİ POYRAZOĞLU'NA "BOL BOL VİCDAN AZABI" DİLEDİ!

Fatmagül'ün uğradığı tecavüzü Habertürk TV'deki programında hicveden Ali Poyrazoğlu'na sert eleştiri!

Havva’nın incecik ruhu Ali Poyrazoğlu’na ne ifade ediyor?

Havva niye kendini astı ya da asmaya zorlandı, biliyorsunuz aslında. Çünkü Havva’nın kısa ömrü bizim için jenerik bir utanç hikayesi. 5 gün önce hayvan otlatmaya gittiği esnada babasının kuzenleri tarafından tecavüze uğrayan bir kızdı Havva. Konuyu ablasına açtı, ablası sustu. Susması için tehdit edilmişti.

Ali Poyrazoğlu, Habertürk kanalında ‘Gölgede Muhabbet’ adlı bir program yapıyor. Şöyle tarif etmiş:”Eğlenceli, gırgır bir talk show’un içine saklanmış bir kişisel gelişim programı. Her Pazar bu vahada buluşup derin muhabbetlere dalacağız. Bu programda seyirci salak yerine konmuyor, sığ sularda yüzmeye mecbur bırakılmıyor.”

Kaçırdıysanız hemen anlatayım; Poyrazoğlu’nun ilk derin programında iki genç erkek çıkıp çok “gırgır ve derin” bir şov yaptı. Fatmagül’ün Suçu Ne dizisindeki tecavüz sahnesini bir maç anıymış gibi anlatıyor gençlerden biri, diğeri de Beren Saat’i taklit ediyor. Her tecavüz bir gol anlayacağınız. Seyirci kahkahalarla alkışı basıyor, Ali Poyrazoğlu bir dahaki sefere daha iyi oyunculuk sergilemeleri gerektiğini salık veriyor. Bu kadar.

 Uluslararası Af Örgütü’nün rakamlarına göre Türkiye’de kadınların yüzde 36’sı bazen, yüzde 16’sı sık sık aile içi tecavüze uğruyor. Her dört saatte bir tecavüz ya da tecavüze yeltenme suçu işleniyor. Sonra iyi eğitimli bir tiyatrocu televizyona kişisel gelişim programı yapıyor ve gözlerinin önünde tecavüzle dalga geçilmesine ses çıkarmıyor. Böyle rezil bir skeç hazırlayan gençlere “Hop!” demiyor, alkış tutan seyirciye tumturaklı bir ders vermiyor. Ki Ali Poyrazoğlu diskurlarıyla meşhurdur.

Havva’yı düşünüyorum. Canım Havva. Yalnız Havva. Pekala senin yerinde ben olabilirdim. Elektronik mühendisi kardeşimin değil de senin ablan olarak doğmuş olabilirdim. İnsanlık tarihinin bu en aşağılık suçunu promosyon malzemesi yapanlara da, bir ucuz espriye dönüştürenlere de bol bol vicdan azabı diliyorum. Senin için. Benim için.

Ezgi BAŞARAN / RADİKAL