Gündem
13 Mayıs 2010 10:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:17

RADİKAL MUHABİRLERİNE BALYOZ DARBESİ! KAÇ YIL İSTENİYOR?

Radikal muhabirleri Serkan Ocak ve Ertan Kılıç hakkında Balyoz soruşturmasıyla ilgili yaptıkları haberlerden dolayı dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Pircan Barut Emre tarafından hazırlanan iddianame Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Savcı Emre, haberde imzası bulanan Serkan Ocak ve Ertan Kılıç'ın, 'Gizliliğin ihlali', 'Adil yargılamayı etkileme', 'Yasaklanan bilgileri temin', Yasaklanan bilgileri açıklama' suçlarını ihlal ettiği gerekçesiyle muhabirlerin 6.5 yıldan 17.5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. İddianamede, 'Balyoz Planı' isimli örgütsel nitelikte belgenin ele geçirildiği, bu soruşturmanının gizli olduğu belirtiliyor. İddianamede ayrıca söz konusu haberde, 'Balyoz Darbe Planı' olarak tanımlanan belgede yer alan içeriklerin yayımlandığı da iddia ediliyor.

İddianamede şu ifadelere de yer veriliyor: "Soruşturma ile ilgili gizli bilgi ve belgelerin yayımlandığı, belgelerde yer alan fail isimlerine ve bu faillere dair belge suretleri ile birlikte ve içerikleri hakkında ayrıntılı yorumlar eklenerek bilgiler yayımlandığı, soruşturma ve kovuşturma evresinde kişilerin suçlu olarak damgalanmalarını sağlayacak şekilde görüntüleri basılarak yayın yapıldığı, haber verme ve eleştiri getirme hakkının hukuka aykırı şekilde kullanıldığı...."

Ayrıca, Serkan Ocak'ın 27 Şubat 2010'da Radikal'de yayımlanan 'Öğütçü: Planlar sonradan üretilmiş' başlıklı diğer bir haberi için de 'Gizliliğin ihlali', 'Adil yargılamayı etkileme', 'Yasaklanan bilgileri temin', Yasaklanan bilgileri açıklama' suçlarını işlediği gerekçesiyle bir başka dava da açıldı. Ocak'ın bu davadan da 17.5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.