Gündem
15 Haz 2014 11:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:18

Radikal İki yayın hayatına bu sözlerle veda etti!

Radikal iki'nin son sayısıyla yayın hayatına veda ediyor. Ekin genel yayın yönetmeni Nazan Özcan bugün çıkan gazetede okurlarına, yazarlarına bir veda mesajı yayımladı.

Radikal gazetesinin basılı medyadan çekilip sadece dijital yayıncılıkla yetinme kararı, gazetenin en köklü eki Radikal İki için de kapatılma kararı alınmasına neden olmuştu.

Bugün son kez basılan, Radikal İki, 922. sayısında okurlarına veda etti.

Ekin genel yayın yönetmeni Nazan Özcan bugün çıkan Radikal iki'nin son sayısında okurlarına, yazarlarına bir veda mesajı yayımladı.

"Yaptık, gene yaparız!" başlığı ile logonun yanına sıkıştırılmış 13 satırlık veda mesajında Özcan, bir yandan "çok zor" olan bu veda yazısını aslında ekin fikir babası ve kurucusu Tuğrul Eryılmaz'ın yazması gerektiğinin altını çizdi bir yanda da emeği geçen isimleri anarak teşekkür etti.

Yazıda "Gezi" söylemine ağırlıklı olarak yer veren Özcan, "sıkı iş çıkardık, sağlam direndik" yazdı.

İşte 13 satırlık o veda yazısı:

1000. sayıya çok az kalmıştı. Elbette "Radikal iki kapandı" yazısını Tuğrul Eryılmaz'ın yazması lazımdı. İhale Bana Kaldı. Ve çok zor. 922 son sayı oldu. 18 yıllık Radikal İki'nin 17'sinde bu ekte çalışmış olmaktan sadece onur duyuyorum. Tuğrul Eryılmaz'a, Mehmet Y. Yılmaz'a, Sevin Okyay'a, Yazgülü Aldoğan'a, Güldal Kızıldemir'e, Nilgün Toptaş'a, Asu Mao'ya, Adalet Can'a, Cüneyt Çomoğlu'na, Birgül Kavcak'a, Erman Ata Uncu'ya, Elif Ekinci'ye selam olsun! Ayrıca hep bizimle olan hem okuyucu hem yazarlarımıza binlerce teşekkürler. Ama doğruya doğru, "sıkı" iş çıkardık, sağlam "direndik".