Dünya
11 Nis 2022 10:25 Son Güncelleme: 11 Nis 2022 10:27

Putin onun için 'beynimin yarısı' demişti... Aleksandr Dugin Rusya’nın sır planını açıkladı

Rus siyaset bilimci Dugin, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı kimyasal silah kullanmayacağını belirtirken, NATO'nun sahaya inmesi durumunda durumun değişebileceğini dile getirdi.

Putin’in “Beynimin yarısı” dediği dış politika teorisyenlerinden Aleksandr Dugin Türkiye Gazetesi'ne konuştu.

Rus siyaset bilimci Dugin “Rusya’nın amacı sadece Ukrayna değil. Ukrayna hamlemiz SSCB sonrası oluşan ABD-NATO merkezli tek kutuplu dünya düzenine karşı başlatılan bir meydan okumadır. SSCB sonrası birçok devlet kuruldu. Ancak bunlar arasında Ukrayna’nın çok özel bir yeri var. Batı, Ukrayna’yı bize karşı bir koçbaşı olarak seçti” dedi.

Aleksandr Dugin, tüm dünya kamuoyunun endişe ettiği kimyasal kullanımı ile yaptığı açıklamada “Rus ordusu hiçbir biçimde kimyasal silah seçeneğine başvurmaz. Ancak ABD ya da NATO sahaya inerse durum değişir. Çünkü biz buradan istediğimizi alamaz isek ateş Rus topraklarına taşınacak. Kimse böyle bir ihtimale tahammül göstermemizi beklemesin. Bu, Rusya için millî güvenlik tehdididir ve böyle bir riske karşı kimyasal seçenek dahil her tür önleyici tedbiri alma hakkımız var” ifadelerini kullandı.

"TREN GARINI VURAN UKRAYNA FÜZESİ"

Gerektiğinde Putin dahil Rus yöneticilere görüşlerini ifade ettiğini anlatan Dugin’e göre Bucha’da yaşananlar Batılı ülkeler ve Ukrayna güçleri tarafından hazırlanan bir senaryo idi. Hedefte ise Türkiye’nin üstlendiği barış misyonunu sabote etmek ve İstanbul görüşmelerinde alınan olumlu mesafeyi sıfırlamak vardı.

İrpin ve Bucha’da yaşananların ardından Kramatorsk Tren Garı saldırısı ile masanın devrildiğini kaydeden Dugin, tren garını vuran füzenin Ukrayna ordu envanterinde olduğu iddiasında bulundu.