Gündem
23 Nis 2015 15:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:29

Pulitzer ödüllü gazeteciler istifa etti!

ABD’de iki gazetecinin, New York’taki Columbia Üniversitesi’nde geçen gün açıklanan 2015 Pulitzer Ödüllerinin dağıtılmasından sonra işi bıraktıkları ortaya çıktı.

Kamu hizmeti dalında Pulitzer ödülü alan ekipten olan Natalie Caula Hauff’ın PR işinde çalışmak üzere gazeteciliği bıraktığı açıklanırken, Kaliforniya’nın Torrance şehrinde Daily Breeze aldı 60 bin tirajlı küçük bir gazetede çalışan Rob Kuznia’nın da aldığı parayla geçinemediği için işinden ayrılmak zorunda kaldığı bildirildi.

“The Post and Courier in Charleston” gazetesinde yayınlanarak Pulitzer ödülü kazanan Güney Carolina eyaletindeki aile içi ve kadına yönelik şiddeti konu alan “Till Death Do Us Part” (Ölüm Bizi Ayırana Kadar) adlı 7 bölümlük yazı dizisinde Hauff’un da imzası bulunuyordu.

Eğitim sistemindeki yolsuzluğu ifşa eden haberi nedeniyle ödül alan 39 yaşındaki Kuznia ise Los Angeles Times gazetesine yaptığı açıklamada ekonomik istikrarsızlık nedeniyle işinden ayrıdlığını belirtirken, Kuznia’nın ev kirasını ödeyemediği ve 1989 model Honda arabasını değiştiremediği için işinden ayrılmak zorunda kaldığı kaydedildi.

ABD’de son 7 yıl içinde gazetelerde çalışan 20 bin gazetecinin iş imkanını kaybettiği belirtiliyor.