Gündem
13 Mayıs 2014 12:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:10

Privy Council'den Çukurova'ya kötü haber!

İngiliz Yüksek Tahkim Mahkemesi, Turkcell hissedarları Çukurova Holding ve Sonera Holding arasındaki anlaşmazlığı yönelik davada Çukurova Holding'in aleyhine karar verdi.

İngiliz Yüksek Tahkim Mahkemesi (Privy Council), Turkcell hissedarları  Çukurova Holding ve Sonera Holding arasındaki anlaşmazlığı yönelik davada Çukurova Holding'in aleyhine karar verdi.

Foreks'ten edinilen bilgilere göre mahkeme, daha önce Cenevre Tahkim Mahkemesi'nin Çukurova Holding alehine verilmiş olan 1 milyar dolar tazminat kararını onamış oldu.

Cenevre Tahkim Mahkemesi, Çukurova Holding'in Turkcell'in İsveçli  hissedarı Telia Sonera'ya Turkcell Holding hisselerine ilişkin  23 Mayıs 2005 tarihli devir sözleşmesine uymadığı gerekçesiyle 1 Eylül  2011'de aldığı kararda Çukurova Holding'in Sonera Holding'e 932 milyon  dolar ve faizini ödenmesine hükmetmişti.

Çukurova Holding ise bu kararın  Turkcell’i kontrol eden çatı şirketin kurulu olduğu İngiliz Virjin  Adaları’nda uygulanmasına engel olmak için Privy Council'e temyiz başvurusu yapmıştı.