Gündem
26 Nis 2011 14:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:17

POLİSTEN RADYO VE TELEVİZYONLARA BÜYÜK GÖZALTI!

Emniyet Genel Müdürlüğü, televizyon ve radyo kanallarına yönelik “izleme” harekatı başlattı

Emniyet Genel Müdürlüğü, tüm valiliklere gönderdiği seçim güvenliği genelgesinde seçim takvimi süresince bölgesel ve yerel yayın yapan televizyon ve radyo kanallarına yönelik “izleme” harekatı başlattı

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi’nce hazırlanan ve genel müdür vekili Mustafa Demirer’in imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen “seçim güvenliği” genelgesinde önemli talimatlar yer aldı.

Genelgeye göre; izleme birimleri, bölgesel ve yerel yayın yapan televizyon ile radyo kanallarının; yayınlarını “Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlık ve bağımsızlığına, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkilaplarına, genel sağlık ve ahlaka, toplumun milli ve manevi değerlerine, milli güvenliğine, kamu düzenine, YSK kararlarına ve 298 sayılı kanun hükümlerine” göre yapıp yapmadığını denetleyecek.

Yayınlarda yeralan suç unsuru taşıyan bölümler adli soruşturma için ilgili cumhuriyet başsavcılıklarına gönderilecek. Ancak bu seçim döneminde ilk kez yapılacak bir uygulama gereği saptanan aykırılıklar hazırlanacak raporlarla RTÜK’e de bildirilecek.

Aynı genelgeye göre, seçim takviminde kullanılmak amacıyla illerin ihtiyaçları doğrultusunda “Toplu Kuvvet” adıyla yeni polis kuvvetleri görev alacak. Çevik Kuvvet’in yetmediği yerde aynı eğitimi almış Toplu Kuvvet birimleri olaylara müdahale edecek.