Gündem
28 Oca 2012 18:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:17

POLİS, MEDYA DEVİ MURDOCH'U 'TELEKULAK'INDAN YAKALADI!

İngiliz polisi Murdoch'ı yine tele-kulağından yakaladı. Satış rekortmeni The Sun'ın eski ve yeni dört çalışanı tutuklandı.

İngiliz polisi tarafından bugün, İngiltere'nin en çok satan tabloid gazetesi The Sun'ın Londra ofisine baskın yapıldı. Baskının, gün içerisinde 4 gazetecinin tutuklanması operasyonuyla bağlantılı olduğu belirtildi. Habertürk'ün haberine göre bugün, "Telekulak skandalının" devamı kapsamında gazetenin eski ve yeni çalışanı 4 kişi İngiliz polisi tarafından tutuklanmıştı.

Ünlü medya patronu Rupert Murdoch'ın gazetesi olan The Sun'a yönelik operasyon kapsamında tutuklanan 4 gazetecinin devlet görevlilerine bilgi karşılığında para ödemek şüphesiyle tutuklandığı belirtiliyor. The Sun'ın Londra ofisine yönelik baskının ise geçen yıl patlak veren ve skandalın patlak vermesiyle kapatılan haftalık tabloid gazete News of the World gazetesine yönelik "telekulak operasyonunun" bir devamı olduğu tahmin ediliyor. The Sun'da halen görevleri devam eden üç çalışanın hepsinin polis tarafından evlerinden alındığı belirtiliyor. Tutuklanan üç gazeteciden ikisi 48, diğeri ise 56 yaşında.

Dördüncü gazetecinin ise Londra'nın doğusundaki bir polis karakolunda verdiği ifadenin ardından tutuklandığı bildiriliyor. Tutuklanan gazeteciler arasında The Sun'ın haber müdürü, adliye muhabiri ve genel yayın yönetmen yardımcısının da olduğu iddia ediliyor. Ayrıca gazetenin eski sorumlu yazı işleri müdürünün ismi de tutuklananlar arasında geçiyor. (Habertürk)