Magazin
09 Şub 2013 11:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:01

PKK'LILARI İKNA ETMEK İÇİN AYŞEN'LE BERABER BEN DE DAĞA GİDERİM!

Yeniden başlayan barış sürecine destek amacıyla Taraf'ın sanatçılarla konuşmaları devam ediyor.

İmralı görüşmeleriyle yeniden başlayan barış sürecine destek amacıyla Taraf’ın sanatçılarla konuşmaları devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta ünlü oyuncu Ayşen Gruda "İzin ersinler PKK’lılarla konuşmak için dağa gideyim" sözleriyle gündeme oturmuştu. Yine Taraf’ın konuştuğu Ediz Hun da Ayşen Gruda ile aynı görüşte: "Ben de Ayşen’le birlikte onlarla konuşmaya giderim"

İşte Ediz Hun’un yaptığı açıklamalar;

"BEN DE AYŞEN’LE GİDERİM"

Devam eden müzakereleri nasıl buluyorsunuz?


Ayşen Gruda, çok doğru, çok güzel söyledi, tebrik ediyorum. Ayşen Gruda ile birlikte o çocukları ikna etmek için ben de giderim. Bu benim için şereftir, onurdur. Yeter ki barış hâsıl olsun. O çocuklar bizim çocuklarımız. Bu ülkenin tüm çocukları bizim çocuklarımız. Elbette ki onlar da bizim filmlerimizle büyüdüler. Daima kavgadan uzak sevgi dolu adımlarla barışa ulaşabiliriz.

"YURTTA SULH CİHANDA SULH"

Barışın dili nasıl olmalıdır?


Barışın dili sevgi olmalıdır. Atatürk’ün dediği gibi: "Yurtta sulh cihanda sulh." Umudum var. İnsan denen bu üstün varlık mutlaka doğruyu yanlıştan ayırır. Umutsuzluk hiçbir sorunu çözmez.

"BAĞRIMIZ YANIK AMA.."

Barışın önündeki engeller nelerdir?


Barışın önünde hiç engel yok gibi ama bu başta olanlar, barışı geciktiriyorlar. Çok şehit verildi. Şehitlerin acılarını paylaşıyoruz. O ayrı bir konu. Hiçbir şey bizim bağrımızın eski haline dönmesini sağlayamaz. Bağrımız yanık. Yine de barışın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bütün şehitleri rahmetle anıyorum. Onlar da bizim çocuklarımız. Anaların babaların acılarını paylaşıyorum ama artık barışın gelmesi lazım.