Spor
26 Mar 2024 11:09 Son Güncelleme: 26 Mar 2024 11:12

PFDK sevkleri açıklanıyor! Trabzonspor ve Fenerbahçe'den 15 isim

Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili beklenen PFDK sevklerinin bugün açıklanması bekleniyor.

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında 17 Mart’ta oynanan olaylı Süper Lig maçında yaşananların ardından kime ne ceza verileceği büyük merak konusuydu. Konuyla ilgili Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) sevklerinin bugün gerçekleşmesi bekleniyor.

15 İSİM İÇİN SEVK

İki büyük kulübün yanı sıra 15 civarında oyuncu, teknik kadro çalışanı ve kulüp personeli için sevk raporları yazılmış durumda.

İŞTE LİSTEDEKİ İSİMLER...

Egemen Korkmaz
Muhammed Taha Tepe
Osayi Samuel
Jaden Oosterwolde
İrfan Can Eğribayat
Batshuayi
Furkan Onur Akyüz
Fenerbahçe ve Trabzonspor akredite kulüp personelleri

NE OLMUŞTU?

Süper Lig'in 30'uncu haftasında 17 Mart günü oynanan maçta Fenerbahçe’nin Trabzonspor’u deplasmanda 3-2 mağlup etti.

Karşılaşmanın ardından sarı-lacivertli oyuncuların galibiyet sevinci sırasında çok sayıda taraftar sahaya girmiş ve oyunculara saldırmıştı. Fenerbahçeli oyunculardan bazıları da taraftarlara karşılık vermişti. Fenerbahçe kafilesi yaklaşık 3 saat sonra stattan ayrılabilmişti. Maçın ardından İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı. Derbi sonrası 12 taraftar gözaltına alınırken 5 kişi tutuklanmıştı.

PFDK da maç sırasında ve maç sonrasında yaşanan olaylarla ilgili inceleme başlatmıştı. Normal şartlarda PFDK sevk kararları, mücadelenin oynandığı haftayı takip eden hafta içi açıklanıyordu. Ancak milli takım arasında girilen ligde PFDK, sevk kararlarını bekletmişti.