Gündem
01 Şub 2012 01:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:17

PAUL AUSTER YAHUDİ OLDUĞU İÇİN TÜRKİYE'Yİ ELEŞTİRİYOR!

Nagehan Alçı, Türkiye'deki yönetimi otoriter ve antidemokratik bulduğu için protesto eden Poul Auster için şaşırtan bir yorum yaptı...

CNN Türk’ün hararetli programı Dört Bir Taraf’ta dünyaca ünlü yazar Poul Auster’in açıklamaları da gündeme geldi. Nagehan Alçı, Auster’in eleştirilerine getirdiği yorumda dünyaca ünlü yazarın Yahudi kimliğine dikkat çekti.

"PAUL AUSTER YAHUDİ OLDUĞU İÇİN TÜRKİYE’Yİ ELEŞTİRİYOR!"

Hürriyet’e verdiği röportajda "Türkiye’deki yönetimi otoriter ve antidemokratik bulduğum için protesto ediyorum ve davet alsam da gitmiyorum" diyerek gündemde geniş yer bulan Paul Auster’in sözlerine Nagehan Alçı’dan şaşırtan bir yorum geldi. Alçı, Auster’in bu açıklamalarında Yahudi kimliğinin etkili olduğunu iddia etti. Auster’in Türkiye ile İsrail arasındaki gerilimden dolayı Türkiye’yi eleştirdiğini savunan Alçı tutuklu gazeteciler sorununu ise sadece Ahmet Şık ve Nedim Şener’den ibaret olduğunu savundu.

Altan Öymen ve Enver Aysever "Auster Yahudi olduğu için mi bu eleştirileri yapıyor yani?" diyerek sorması üzerine devam eden Alçı "Yahudi olmasının bu eleştirilerde önemli payı var diye düşünüyorum" dedi.

AYSEVER’İ DE ALEVİ OLDUĞU İÇİN ESAD’A DESTEK OLMAKLA SUÇLAMIŞTI

Nagehan Alçı daha önce de aynı programda benzer bir yorumla eleştiri almıştı. Programın diğer yorumcularından Enver Aysever’i Suriye’deki BAAS rejimine destek olmakla suçlayan Alçı bunun sebebi olarak da Aysever’in alevi kimliğini göstermişti.