Medya
15 Mar 2012 12:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:26

PATRONLARI TEHDİTLE KORKUTUP EŞEK YÜKÜ İLE GÖTÜRENLER SIRA SİZE DE GELECEK!

Akşam yazarı Burhan Ayeri, köşelerinden ve ekranlardan 28 Şubat listesi hazırlayanlara çattı.

Sıra onlara gelecek

Oda TV Davası’ndan çıkan dört tahliye kararı, medya çalışanlarının büyük bölümünü sevince boğdu. Hatta, ’Yandaş’ denilen kesimin bir kısım yazarları bile gerçekten mutlu oldular. Sadece bazıları -Kadınlı, erkekli- somurtmaya başladılar. Bunları tanıyorsunuz.

Kısa süre önce köşelerinden ve ekranlardan ’28 Şubat Listesi hazırladıklarını’ açıkça deklare etmişlerdi. Biraz daha açalım. İşlerine gelmeyen herkesi hedef tahtasına oturtup ’Sıra sende öcülükleri’ ile paraya para demeyenler bunlar. Kimi patronları önce tehdit ve şantajla korkutup, ardından ’Eşek yükü ile götürenler’. Artık tanıdınız sanırız. Dileriz Türk Basını masalara işaret koyup; hedef göstermekten başka özelliği olmayan bunlardan da kurtulur.

...
İstanbul Emniyeti’ni ve burada görev yapan yargıyı açıkça suçlayan Ali Bayramoğlu oldu. Yani biz değil. ’Vahim yanlıştan dönüldü. Ağır bedeller ödendi ve dersler alındı’ diyen M. Akif Beki’ydi. ’Cemaat-Yargı-Polis bir yanda, Hükümet bir tarafta’ diyenler yine kessen AK Parti renginde kanı akanlar. Aklımızdayken yürek yaramız olan bir konu da bizden olsun; ’Suçu sadece ücretsiz eğitim talep etmek olanlar niye 19 aydır içeride?’

Burhan AYERİ / AKŞAM