Gündem
27 Şub 2011 10:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:04

PATRONLAR HANGİ DİZİYİ İZLİYOR, İŞADAMLARININ GÖZDESİ KİM?

Türk ekonomisine yön veren patronlar hangi diziyi izliyor, en beğendikleri dizi karakteri kim?

"Hangi diziyi izliyorsunuz?” sorusuna ağırlıklı olarak “Muhteşem Yüzyıl” cevabı veren patronlar, dizilerdeki işadamı profillerini beğenmiyor.

Kimi “Çok abartılı” derken bazıları da, “Benim evde ropdöşambırım yok. Oldukça salaş giyinirim. İşimde entrikayla veya özel hayatımla uğraşmam. Bu adamlar ne zaman çalışıyor anlamıyorum” diye konuşuyor.

Abdulkadir Konukoğlu (SANKO)
"Bizim hayatlarımız bu kadar olaylı değil"


Sanko’nun patronu Abdulkadir Konukoğlu’nun favori üç dizisi Muhteşem Yüzyıl, Aşk ve Ceza ile Unutulmaz... Türk dizilerinde görmeye alışık olduğumuz patron profilinin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Konukoğlu, “Karakterler çok hayali. Her yönden gerçeğe uymuyor. İnsanlara davranışı da gerçeğe yansıtmıyor. Bir de bizim hayatımız bu kadar olaylı değil. Benim işyerinde geçirdiğim vakit içinde özel hayatıma ayırdığım vakit binde 1 bile değil. Ama biz Anadolu insanıyız. Hayatımızın yüzde 99’unu işte veya şehirdeki protokolle ilgili konularla geçiririm” diyor.

Sinan Öncel (TWIGY)
"Ben evimde hiç ropdöşambır giymem"


Twigy’nin kurucusu Sinan Öncel fanatik bir dizi izleyicisi değil. Onun izlediği tek bir dizi var. O da Hanımın Çiftliği.. Cuma akşamları kızı ile baş başa dizi keyfi yapmanın kendileri için çok önemli ve eğlenceli olduğunu dile getiren Sinan Öncel, “Biz Hanımın Çiftliği’ni hiç kaçırmayız. Dizilerdeki patron profili konusunda da farklı görüşlerim var. Örneğin ben evde dizilerdeki patronlar gibi giyinmiyorum. Hayatımda hiç ropdöşambırım olmadı. Ama evde giydiğim şık eşofmanlarım ve ev ayakkabılarım var. Dizilerin patronları her bakımdan farklı yansıttığını da düşünmüyorum. Örtüşen şeyler de olabilir. Patron ticaretle uğraşır. Bu açıdan biraz materyalist gösteriliyor olabilir. Bence yansıtılan bu durum patrona çok aykırı da değil” diye konuşuyor.

Mehmet Reis (REİS GIDA)
"Patron sadece işveren değil abartıyorlar"


Reis Gıda’nın sahibi Mehmet Reis, Öyle Bir Geçer Zaman ki ile Papatyam adlı dizileri izliyor. O akşam ne izleyecekleri konusundaki kararı eşiyle birlikte verdiklerini dile getiren Reis, “Belgeselleri de dizileri de birlikte izliyoruz. Patronlar dizilerde yansıtıldığı haliyle gerçeğe pek yakın değil. Çünkü patron sadece bir işveren değil. Aynı zamanda onun da kendine ayırdığı bir vakit, kendi hayatı var. Bazılarını biraz abartılı buluyorum. Bence daha farklı işlenebilir” diye konuşuyor.

Ayşen Zamanpur (SILK & CASHMERE)
"Aklıma hep Hulusi Kentmen gelir"
Silk & Cashmere’in kurucusu Ayşen Zamanpur’un izlediği tek Türk dizisi Adını Feriha Koydum. Zamanpur aynı zamanda Comedy Max izlemeyi de seviyor. Adını Feriha Koydum dizisinde en beğendiği karakterin Feriha’nın annesi Zehra’yı canlandıran Vahide Gördüm olduğunu söyleyen Zamanpur, dizilerde patron profilini doğru yansıtan bir ismi hatırlamıyor. Ama “Patron denilince benim aklıma hâlâ Hulusi Kentmen gelir. Gerçek hayatı doğru yansıtan hemen öne çıkıyor” diyor.

Ali Güreli (İKON)
"Eğer vaktim olursa yabancı dizi izliyorum"
Ali Güreli hiç Türk dizisi izlemeyen patronlar arasında yer alıyor. Bu durumun bugüne has olmadığını dile getiren Güreli, “Aslına bakarsanız size bende iz bırakan bir dizi adı da söyleyemem. Ben evde salaş giyinirim. Sert ve katı bir patron olup olmadığım ise karşımdaki kişiye göre değişir. Eğer zekâsı ve yeteneği ile bir işin üstesinden kalkacağını düşündüğüm biri, başaramazsa kızarım. ’Neden dikkatini vermiyor’ diye düşünürüm. Ama yapabildiği durumda da çok iyiyimdir.”

Aziz Torun (TORUNLAR)
"Bu adamlar ne zaman çalışıyor meraktayım"


Aziz Torun yarım yamalak da olsa tüm dizileri izlediğini söylüyor. Muhteşem Yüzyıl, Lale Devri ve Öyle Bir Geçer Zaman ki aklında kalan diziler. Ama dizinin kurgu olduğunu bildiği için “Acaba haftaya ne olacak” sabırsızlığı yaşamıyor. Dizilerdeki patron profilini gerçekçi bulmadığını ifade eden Torun, “Bir işadamı bu kadar Bizans oyunuyla uğraşırsa işi ne zaman yapacak. Fatmagül’ün Suçu Ne’yi de izliyorum. Ama işadamı konumundaki kişilere yakışmayan davranışlar var. İşleri güçleri bu entrikaları çevirmek olunca ’Büroda iş mi, bunlar mı konuşulur?’ diye düşünmeden de edemiyorum” diyor.

Yaşar Aşçıoğlu (AŞÇIOĞLU)
"İşyerimde özel hayata sıfır dakika ayırırım"
Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu’nun izlediği dizi Hanımın Çiftliği... Dizilerin patron profilini doğru yansıtmadığını dile getiren Aşçıoğlu bunu şöyle açıklıyor: “O karakteri doğru anlatmıyorlar. Ajite ediyorlar. Gerçeği yansıtmıyorlar. İşyerimde de özel hayatıma sıfır zaman ayırırım” diyor.

Cemalettin Sarar (SARAR)
"Eşim ‘erken gel’ diye diziyi hatırlatıyor"


Sarar’ın patronu Cemalettin Sarar arada sırada dizi izleyebilen patronlardan. Muhteşem Yüzyıl’ı ve Fatmagül’ün Suçu Ne’yi izlediğini dile getiren Sarar, “Eşim ‘bu akşam erken gel’ diye dizi olduğunu haber veriyor. Biz de birlikte izliyoruz” diyor. Dizilerde bazı patron profillerinin gerçeğe yakın, bazılarınınsa hayatlarının işten çok entrika ile geçtiği için gerçeği yansıtmadığını dile getiren Sarar, “İşadamını doğru yansıtan diziler olamayabiliyor. Bugüne kadar en sevdiğim dizi Avrupa Yakası’ydı” diyor.

Ayşegül Akyarlı Güven / Gazete HT