Televizyon
14 Oca 2013 16:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:38

PARGALI'NIN BABASI KİM? MUHTEŞEM YÜZYIL'DA HATA MI YAPILDI?

Pargalı'nın idam sahnesi ile gündeme damgasını vuracağa benzeyen Muhteşem Yüzyıl yeni bir tartışmaya yol açtı..

Türk televizyonları isimini dünyada ilk sıralara çıkartacak işlere imza atarken, bazen öyle hatalar yapılıyor ki izleyenler şoke oluyor. Dizi hatalarına bir yenisi de geçtiğimiz hafta Muhteşem Yüzyıl’da eklendi.

Bu hafta Pargalı İbrahim Paşa’nın idam sahnesi ile gündeme damgasını vuracağa benzeyen Muhteşem Yüzyıl geçen hafta büyük hataya imza attı.

Pargalı ibrahim Paşa dizide son demlerini yaşaya dursun, 81. bölümdeki İbrahim Paşa’nın dava sahnesinde ‘Abdullah Oğlu İbrahim Paşa Hazretleri” takdim edilmesi izleyenleri şaşırttı.

Çünkü İbrahim Paşa daha 42. Bölümde kendisini şu sözler ile anlatmıştı, “Pargalı Rum balıkçı Manolis’in oğlu İbrahim. Devleti aliye’nin Vezir-i Azam’ı, şanlı Osmanlı Ordusu’nun Ser Askeri, Osmanlı Hanedanından Hatice Sultan’ın biricik eşi İbrahim Paşa…”

Medyaloji.net

DİN BİLGİNLERİ NE DİYOR?

Bilindiği gibi aynı tartışma Hürrem ile Sultan Süleyman'ın nikahında da çıkmış, din bilginleri "Osmanlı'da devşirilmiş veya sonradan Müslümanlığa geçmiş kişilerin babalarının gerçek isimleri değil, Hz. Muhammed'in babasının ismi Abdullah kullanılır." şeklinde yorum yapmışlardı..