Gündem
02 Şub 2024 09:52 Son Güncelleme: 02 Şub 2024 09:56

'Palalı Sabri' olarak tanınan Sabri Çelebi silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti

Gezi olayları sırasında palayla göstericilere saldırdığı için adı Palalı Sabri olarak kalan Sabri Çelebi İstanbul Beyoğlu'nda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Polis konuyla ilgili çalışma başlattı

Gezi Parkı olaylarında göstericileri pala ile kovalayan bu nedenle "Palalı Sabri" adıyla tanınan Sabri Çelebi, Beyoğlu Talimhane’de gece saatlerinde silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Çelebi hastaneye kaldırıldı. Çelebi hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

6 AY ÖNCE BERAAT ETMİŞTİ
"Palalı Sabri'" adıyla tanınan Sabri Çelebi'nin kurduğu suç örgütüyle kadınları gece kulüplerinde çalıştırarak fuhşa zorladığı iddiasıyla dava açılmıştı. Hakkında kadınları zorla fuhuşa sürüklediği gerekçesiyle 248 yıla kadar hapis cezası talep edilen Çelebi, 6 ay önce beraat etmişti.

PALAYLA KOVALAMIŞTI
Gezi Parkı olaylarında eylemcilere palayla saldırdığı gerekçesiyle Sabri Çelebi'nin de aralarında bulunduğu 4 sanık, İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmıştı. 

3 YIL HAPİS CEZASI
11 Mayıs 2017'de yapılan karar duruşmasında biri polis memuru 4 kişiye karşı "silah sayılabilecek kesici aletle kasten yaralama" suçundan 3 yıl hapse mahkum edilen Sabri Çelebi, bir kadını zırhla yaraladığı gerekçesiyle de 9 bin lira adli para cezasına çarptırılmıştı.