Gündem
05 Kas 2023 22:03 Son Güncelleme: 06 Kas 2023 07:42

Özgür Özel'in A Takımı belli oldu, işte listede yer alan isimler

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın ikinci tur oylamasında Manisa Milletvekili Özgür Özel Genel Başkan seçildi. Kurultay'ın ikinci gününde yeni Genel Başkan seçilen Özel'in A Takımı belli oldu.

CHP 38. Olağan Kurultayı'nın ilk gününde genel başkanlık yarışı yaşandı. Özgür Özel, 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu devrini sona erdirip CHP'nin yeni lideri oldu. Kurultayın ikinci gününde ise Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri seçildi. Böylelikle Özel'in A Takımı belli oldu.

İŞTE O İSİMLER

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin eski Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe

Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Volkan Demir

Ankara Üniversitesi’nin eski öğretim üyesi dış politika uzmanı Prof. Dr. İlhan Uzgel

Andaç Pamuk

Emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu

Sanatçı Tolga Sağ

Baran Bozoğlu

UNESCO Türkiye Milli Komite üyesi eğitimci Dr. Armağan Erdoğan

Gülşah Deniz Atalar

Listede olması beklenen diğer kişiler şöyle: Selin Sayek Böke, Burhanettin Bulut, Suat Özçağdaş, Gamze Taşçıer, Gökçe Gökçen, Murat Bakan, Ahmet Baran Yazgan.

A TAKIMI NEDİR?

Genel başkanın “A Takımı” olarak bilinen Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Parti Meclisi üyeleri arasından seçiliyor. CHP’de Parti Meclisi 60 kişiden oluşuyor. Bu üyelerden 52’si yapılan seçimle PM’ye giriyor. Geriye kalan 8 üye ise Bilim Yönetim ve Kültür Platformu kontenjanından belli oluyor.

ÖZEL VE İMAMOĞLU ARASINDA KRİZ

Bu arada, aday başvuruları sürelerinde kriz yaşandı. Oylamalar 5 defa ertelendi. Bunun, Özgür Özel ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklandığı iddia edildi.