Gündem
24 Nis 2024 15:51 Son Güncelleme: 24 Nis 2024 16:13

Özgür Özel’den iktidara 1 Mayıs için Taksim çağrısı: Ben kefilim, elimizi havada bırakmayın!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iktidara 1 Mayıs İşçi Bayramı için Taksim Meydanı'nda kutlama çağrısında bulundu.

"1 Mayıs Taksim’de kutlanması gereken, hak olan işçi bayramıdır" diyen Özel, "Buradan çağrım özgüvenle işçilere inanarak Taksim’i 1 Mayıs’a açın! Ben kefilim, orada olacağım, işçilerle birlikte bir kişinin burnu kanamadan kutlanmasına kefaleti ben koyuyorum. Elimizi uzatıyoruz, elimiz emekçinin, barışın, özgüvenin elidir, 1 Mayıs’ta Taksim’in kazanılması bu ülkenin yeni iklimine hizmet edecektir, emekçilerin elini havada bırakmayın!" ifadelerini kullandı.

DİSK'in başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi (AYM), Taksim'de kutlama yapılmasının engellenmesinin "Anayasa'nın 34. maddesinde güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının engellenmesi" olduğuna karar vermişti. Söz konusu kararı da hatırlatan Özel, iktidarı, "Egemenlik, polisle panzerle korunmaya başladıysa egemenlik elden gitmiş demektir! Yasaklarsanız, engellerseniz, gaz sıkarsanız o zaman belki o gün o meydanın işçilere emekçilere açılmasını bir başka 1 Mayıs'a bırakırsınız. Ama o 1 Mayıs'ta artık siz olmazsınız, çünkü bittiniz, tükendiniz demektir" diye uyardı.

Özel, yarın Çorlu'da görülecek tren faciası davasının duruşması için 29 Şubat'taki "25 Nisan’da güçsüz olacağımızı sanmayın, 31 Mart’ta daha da güçlenerek burada olacağım. Bugünkü 100 kişiye bakıp da korkmayın 25 Nisan’da çok daha büyük bir kalabalıkla burada olacağım" sözlerini de hatırlatarak çağrıda bulundu; "Yarın Çorlu’da Santral Pak’ta buluşarak annelerin arkasında onların haykırışlarına eşlik etmek için barışçıl yürüyüş hakkını kullanarak onlarla birlikte mahkeme salonuna doğru belirlenen güzergahta yürüyeceğim. Yarın Çorlu annelerini yalnız bırakmayın, beni seven arkamdan gelsin."