Politika
01 Ara 2023 09:57 Son Güncelleme: 01 Ara 2023 10:11

Özgür Özel - Meral Akşener görüşmesinin perde arkası! İttifak yapılacak mı?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti lideri Meral Akşener’i ziyaret etti. CHP kurmayları, “Artık İYİ Parti’nin vereceği kararı bekleyeceğiz. Zorla yapılacak bir ittifakın kimseye faydası yok. Ancak toplumun beklentileri de ortada” değerlendirmesini yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i İYİ Parti genel merkezinde ziyaret etti. Özel’e ziyaretinde Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu CHP genel başkan yardımcısı Gül Çifçi, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın eşlik etti. Görüşmede Akşener’in yanında ise İYİ Parti Genel Sekreteri Ayfer Yılmaz, Genel Başkan Yardımcıları Oktay Vural ve Burak Akburak ile İYİ Parti Grup Başkanı Koray Aydın yer aldı.

‘SÜREÇ ŞEFFAF İLERLİYOR’

Yapılan görüşmeye ilişkin konuşan CHP kurmayları, Özgür Özel’in şeffaf bir şekilde görüşmede neleri konuştuğunu anlattığına dikkat çekti.

Cumhuriyet’in haberine göre partinin artık görüşmeleri bu şeffaflıkta sürdüreceğini söyleyen kurmaylar, İYİ Parti’yle ittifaka ilişkin “Genel başkanımız gerekli tüm sözleri söyledi. İYİ Parti’nin tek başına seçime girme kararını saygıyla karşıladığımızı anlattı. Bu nedenle toplu bir ittifak değil de yerelde, bazı il ve ilçelerde iş birlikleri olup olamayacağı konusunda görüştüklerini söyledi. Bundan sonra İYİ Parti’nin vereceği kararı bekleyeceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi, zorla yapılacak bir ittifakın kimseye faydası yok. Ancak toplumun beklentileri de ortada. Toplumun iyi yönetim, sosyal belediyecilik için bir beklentisi var. Bunun için de bazı yerlerde iş birliklerine ihtiyaç var” değerlendirmesini yaptı.