Politika
30 Kas 2023 12:32 Son Güncelleme: 30 Kas 2023 12:36

Görüşme sonrası ilk açıklama! Akşener, Özgür Özel'e ''Pazartesi gününü bekle'' dedi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener görüşme sonrası kameralar karşısına geçti. Akşener, Özel'in seçim işbirliği önerisini teklifi pazartesi günü toplanacak Genel İdare Kurulu'na götüreceğini belirterek "Onlar nasıl bir cevap verecek göreceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki lider ortak açıklama yaptı. Özgür Özel, "ittifak" kelimesinin çok yorulduğunu yerel seçimde "iş birliği" konusunda yeniden bir değerlendirme yapıp yapmayacaklarını ilettiklerini belirtirken; Akşener, "Hiç değilse bazı yerlerde iş birliği yapabilir miyiz" sorusunu Genel İdare Kurulu'muza (GİK) soracağız." açıklamasını yaptı. 

CHP’de genel başkanlık koltuğuna oturan ve ittifak kapısını kapatmayan Özgür Özel ile sıklıkla seçimlere tek gireceklerini belirterek ittifak kapılarını kapatan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İyi Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

İki lider görüşmenin ardından kameralar karşısına geçerek açıklama yaptı. 

Özel'in açıklamaları şöyle: 

"Yaptığımız görüşmede çok iyi değerlendirmeler yaptık. İyi Parti'nin Genel İdare Kurulu (GİK) kararıyla alınmış kararları vardı. Biz bu karara saygılı olduğumuzu bir yerel seçimlerde ittifak kelimesi yorulduğunu daha önce söylemiştim Genel Başkan'a yeniden söyledim. ittifak kelimesi kalabalıkları, uzun süren toplantıları çağrıştırıyor. Yerel seçim, ikili işbirliklerini gerektiriyor. İşbirliğinde olup olamayacağımızı, kararı yeniden gözden geçirilip geçirilmeyeceğini, birlikte çalışılıp çalışmayacağımızı sorduk. Sayın genel başkanımızdan bir yanıt aldık. Ben sözü kendisine bırakıyorum."

Pazartesi GİK toplanacak
Akşener de şu ifadeleri kullandı: 

"Bizim, 81 ilde tek başımıza seçime girme kararımız var. O konuyu 'Tekrar bizim iki siyasi parti olarak hiç değilse bazı yerlerde birlikte iş birliği yapabilir miyiz sorusunu, Genel İdare Kurulu'na tekrar götürebilir misiniz?' görüşmedeki soru buydu özetle. Arkadaşlarımızla onların yanında da konuştuk. Pazartesi biz doğal olarak GİK'İ toplayacaktık zaten. Orada bu soruyu Genel İdare Kurulu'muza soracağız. Onlar nasıl bir cevap verecek göreceğiz."

İyi Parti Genel Merkezi'nde yapılan görüşmede Özel’e, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Zeybek, Gül Çiftçi ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın eşlik etti.

Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Medyadan Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, görüşmeyi bir ittifak görüşmesi olarak tanımlamanın doğru olmayacağını söyledi. Bulut, “Bu görüşmeyi bir ittifak, bir işbirliği görüşmesi olarak görmek doğru olmaz. Bu görüşmenin nereye evrileceği genel başkanların toplantı sonrası yapacağı açıklamaya bağlı” ifadelerini kullandı.