Politika
04 Eki 2022 10:22 Son Güncelleme: 04 Eki 2022 12:28

Özgür Özel ‘başörtüsü çıkışının’ detaylarını paylaştı! ‘İşte samimiyet testi budur…’

Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’nun son açıklamalarını ve Mersin saldırısını değerlendirdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Duygu Demirdağ’ın YouTube kanalında, Kemal Kılıçdaroğlu’nun son açıklamalarını ve Mersin saldırısını değerlendirdi.

“Gençler sanmasın ki, başörtülü arkadaşlar üniversiteye girmesin diyorduk. Özgürlüğü savunduk pek çoğumuz” diyen Özel, devamında şunları söyledi: “Kanun teklifi şu: Bugüne kadar devlet memurları kanunun kılık kıyafet kısmına, başörtüsünün kamuda serbest olduğu kısmını yazalım altına da imza atalım. CHP evet oyu verecek.”

‘İktidardan destek bekliyor musunuz?’ sorusunun yöneltildiği Özgür Özel’in açıklamalarından satır başları şöyle:

“İşte samimiyet testi budur. Madem sorun CHP’nin samimiyetini sorgulamak. Biz imzayı atacağız, oy vereceğiz. Gelsinler beraber oy verelim. CHP’den geliyor diye buna karşı mı çıkacaklar, gelin kanunlaştıralım mı diyecekler.

Bir şehit var. Onun annesi, babası var, kardeşi var… Vekillerimiz gitti, a aile boyunlarına sarılıp ağladılar. Bir siyaset uğruna ailenin düştüğü durumu düşünün. Şehit kanı üzerinden siyaset kadar büyük acizlik yok.

‘Sen olsan yapmayacak mısın?’ diyor birisi. Yapacak olsam, 104 kişinin öldüğü 10 Ekim katliamı var. Katliamda ceza alan sanıklar var IŞİD üyesi sanıklar. Ak Parti üyesi var. Gar katliamı davasında örgüt üyeliğinden ceza alan Ak Partili var. Ak Partili terörist 104 kişiyi öldürdü demedik ne o gün ne şimdi. Bunlar şehit annesinin evine gidiyorlar, o yalanı atıyorlar.

Bakanlar bizim kürsüyü emaneten yemin etmek için kullanıyorlar. Sözlü soru yok, salona girmek yok. Yılda bir kez bütçe görüşülürken geliyorlar. Yarın mecliste Soylu yok ki, yakasına yapışasın. Sözlü soru sor, çıksın cevap versin. Bu yaptığı büyük suç. Önceden gensoru veriyorduk, oylamayla karar veriyorduk. Bu saray rejiminde onlar sırça köşkünde, milletin vekilleri mecliste…”