Polemik & Kulis
12 Mayıs 2015 11:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:33

Özgür Mumcu Sabah yazarına Twitter'dan fena çaktı! Yanına sığındıkların tuzlukken..

Özgür Mumcu, babası gazeteci Uğur Mumcu hakkında ‘darbeci’ ithamında bulunan Sabah yazarı Melih Altınok’a yanıt verdi...

Cumhuriyet yazarı Özgür Mumcu, 12 Eylül askeri darbesinin mimarı Kenan Evren’in ölümü üzerinden kendisi ve suikasta kurban giden babası gazeteci Uğur Mumcu hakkında ‘darbeci’ ithamında bulunan Sabah yazarı Melih Altınok’a yanıt verdi:
“Yanına sığındıkların Evren’in sofralarında tuzlukken babam 12 Eylül rejimiyle mücadele ediyordu.”
BABASININ EVREN'İ ÖVDÜĞÜ YAZILARI YOK SAYDI
Hükümete yakın haber sitesi ensonhaber, Evren’in ölüm haberinin ardından “Evren’e küfretmeyi hak edecek yüzleşmeyi ve yargılamayı beceremedik” tweet’ini paylaşan Özgür Mumcu için “Babası Uğur Mumcu’nun Kenan Evren’i övdüğü yazıları yok sayarak bir dönem Evren’e övgüler düzenlere kızdı…” diye yazmıştı.
Haberde ayrıca 24 Ocak 1993’te suikasta uğrayan Özgür Mumcu’nun babası Uğur Mumcu’nun 12 Eylül darbesine ilişkin, “Ülke baştan başa örtülü bir iç savaşın kanlı arenasına dönüşürse, Silahlı Kuvvetlerin yönetime el koymasından doğal ne olabilir ki? Sonuç, şaşırtıcı değildir” ifadelerinin geçtiği bir yazısına da yer verilmişti.
KAN BAĞININ HAKKINI VERİYOR
Söz konusu haberi kişisel hesabından ‘tweet’leyen Sabah yazarı Melih Altınok, Özgür Mumcu hakkında, “Tek özelliği olan kan bağının hakkını veriyor, o da bugün ak parti’ye karşı darbeyi “tabiat olayı” gibi doğal sayıyor” notunu düştü. 



YANINA SIĞINDIKLARIN EVREN'İN SOFRASINDA TUZLUKKEN...
Bu ifadelere yine Twitter üzerinden yanıt veren Özgür Mumcu ise Altınok’a, “Senin yanına sığındıkların Kenan Evren’in sofralarında tuzlukken babam 12 Eylül rejimiyle mücadele ediyordu” diye seslendi.