Gündem
28 Tem 2022 23:50 Son Güncelleme: 28 Tem 2022 23:52

Özgür Demirtaş'tan İlhan İrem sitemi: "Ülke olarak nasıl bir böbrek bulamadık, çok acı!"

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, böbrek yetmezliği teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren usta şarkıcı ve söz yazarı İlhan İrem için sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gerçekten çok acı. Nasıl kurtaramadık? Ülke olarak nasıl bir böbrek bulamadık" diye sitem etti.

67 yaşındaki usta sanatçı İlhan İrem, bir süredir böbrek yetmezliği teşhisiyle diyaliz tedavisi görüyordu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile usta ismin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

 Vefat haberinin duyulmasıyla usta sanatçının sevenleri yasa boğulurken, ünlü isimler sosyal medya hesaplarından taziye mesajları yayınladı. Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, diyaliz tedavisi gören usta isim için "Ülke olarak nasıl bir böbrek bulamadık?" dedi.

 Prof. Dr. Demirtaş paylaşımında şu ifadeyi kullandı:

 "İşte sanatçı, işte sanatçı. Gerçekten çok acı. Nasıl kurtaramadık? Ülke olarak nasıl bir böbrek bulamadık. Açıklaması var mı ölümünün? Böbrek mi bulunamadı? Bulundu uyum mu yoktu? Başka bir sorun mu vardı? Detaylı bir açıklama var mı gördüğünüz?"

 "Niye kavga ediyoruz, NİYE? Niye Türk-Kürt-Arap-Çerkez-Alevi-Sünni-Akp-Chp-Fb-Gs-Kadın-Erkek, Niye Kavga ediyoruz. Kurban olayım sarılalım. Çok üzüldüm İlhan İrem’e…"

 Demirtaş, İlhan İrem'in 'Konuşamıyorum' ve 'Yazık Oldu Yarınlara' isimli şarkılarını da paylaşarak, "Çocukluğum, mahallem, arkadaşlarım, odam, anılarım, duygularım… Ben çok ama çok üzüldüm. Yakınlarına başsağlığı dilerim. Ahh ahh hayat çok kısa çok kısa" ve "Biz İlhan İrem’e HAK ettiği değeri veremedik ülke olarak. Tanışmayı çok isterdim. Allah gani gani rahmet eylesin. Gitti çocukluğumuz gitti Yazık oldu yarınlara" notunu yazdı.