Gündem
07 Ağu 2023 18:33 Son Güncelleme: 08 Ağu 2023 10:47

Özgür Demirtaş'ın 'kredi kartım bana ait' sözü Buket Aydın'ı çıldırttı! Birbirine girdiler

Ekonomist Özgür Demirtaş ile program sunucu Buket Aydın arasında sosyal medyada ‘kredi kartı’ polemiği yaşandı. Demirtaş, sosyal medya hesabından paylaştığı Mikonos adasındaki eğlenceli görüntüye “Hiç Çeşme’ye gitmemiş herhalde…” cevabını veren Buket Aydın’a imalı bir göndermede bulundu. Demirtaş, daha önce “Patronlarının kredi kartı ile gezen gazetecilerin” olduğunu söyleyen Aydın’a “Kredi kartım bana ait…” yanıtını verdi. İki arasında yaşanan diyalog Twitter’da ‘TT’ oldu.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın Mikonos’ta çekilen ve üzerinde “Mikonos’ta hayatını yaşıyorsundur” yazan video paylaşımına Buket Aydın “Hiç Çeşme’ye gitmemiş herhalde…” yorumunu yaptı.

Demirtaş da Aydın’ın paylaşımını yanıtlayarak “Kredi kartım bana ait…” göndermesinde bulundu.

Ardından bir fotoğraflı paylaşımda daha bulunan Demirtaş “İster Mykonos da kullanırım ister Çeşme’de… Allahın işine bak bugün de Çeşmedeyim…” dedi.

Buket Aydın: “Biraz beyni olan herkes bunu anlar”

Sunucu Aydın, ‘kredi kartı’ imasının ardında Twitter’da Demirtaş’ı etiketleyerek yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Şu üsluba yanıtımdır. Okan Bayülgen’in programında bahsettiğin kart veriyorlar konusu; benimle alakalı bir konu değildir. Senelerdir medya patronlarına yalakalık yapan bazı dinozor genel yayın yönetmeni ve yazar erkeklerin bu kartları kullandığından bahsetmiştim.

Konuşmamın tamamını izleyen ve biraz beyni olan herkes bunu anlar. Ayrıca
Demirtaş kendi kartın ama paraları nerelere yaltaklanarak kazanıyorsun o belirsiz zira bu kadar milliyetçiliğin gündem olduğu dönemde sanki Türkiye’de hiç bir şey yokmuş gibi Yunanistan seviciliği Yapman neye hizmet ettiğinin bir kanıtı.

Ayrıca senin tarafında bir kadına böyle bir üslupla konuşulsa kadına şiddet diye kendini parçalayacak olan sen yine hem kaliteni hem de kapasiteni belli ettin. Yalakalarınla sanal dünyada mutluluklar

Demirtaş'tan jet yanıt

Özgür Demirtaş da Buket Aydın'ın bu tweetlerine "Buket, Benim iki kulağımın arasında bir organ var adına BEYİN diyorlar. Ben onu kullanarak para kazanıyorum. Bu mesajı da sana ÇEŞME’den yazıyorum. Şansa bak. Sana söyleyebileyim diye bugün Çeşme’de olmam güzel tesadüf. Bir daha tanımadığın insanlara laf etme. Yanıtını alırsın" cevabını verdi.

Aydın'ın sözleri gündem olmuştu

Geçtiğimiz yıllarda Okan Bayülgen’in sunduğu Uykusuzlar Kulübü programında, Buket Aydın’ın “Patronlarının kredi kartı ile gezen gazetecilerin” olduğunu söylediği konuşması gündem olmuştu.