Televizyon
30 Oca 2012 11:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:17

ÖZEL OKULLAR BU DİZİDEN ŞİKAYETÇİ!

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği'nin bu dizinin "özel ve genel lise öğrencilerini birbirine düşman ettiği" gerekçesiyle RTÜK'e başvurdu...

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Cem Gülan, "Pis Yedili" adlı televizyon dizisinin resmi liselerde okuyan gençler ile özel okullardaki öğrencileri birbirlerine düşman yaptığını" söyleyerek, RTÜK’e şikâyette bulundu.

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği’nin bu dizinin "özel ve genel lise öğrencilerini birbirine düşman ettiği" gerekçesiyle RTÜK’e başvurduğunu anlatan Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Cem Gülan, şikâyetlerini dikkate almayan RTÜK’e kırgın olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

’BÖYLE BİR ÖZEL OKUL YOK’

"Bu dizi iki gençlik arasında düşmanlık yaratıyor. Biz özel okullar için oluşan ’paralı zengin çocuklarının okulu’ önyargısını kırmak için yıllardır çaba harcıyoruz. Bu dizide özel okulların paragöz, paranın dışında hiçbir değeri olmadığı işleniyor. Özel okullarda okuyan gençlerin zengin ailelerin şımarık, üçkâğıtçı, bencil, sadece fakir çocuklarına tuzaklar kuran çocuklar olduğu vurgulanıyor.

Ne özel okullar böyledir, ne de bu okullarda okuyan çocuklar bu dizinin anlattığı gibidir. Böyle bir okul, öğrenci ve yönetici yok."

Gülan, dizide devlet liseli gençlerin özel okuldaki öğrencilerden birinin babasının korumalarından "tabanca çekerek" kurtulduklarını hatırlatıyor. Gülan, "Devlet lisesi öğrencileri tabancaylamı geziyor? Öğrenciler çete kurup birbirlerinin okulunu bassa hesabını kim verecek?" diyor.

Habertürk