Gündem
19 Mar 2011 11:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:08

ÖZDEMİR SABANCI'YI VELİ KÜÇÜK ÖLDÜRTTÜ! TARAF GAZETESİ'NDEN ŞOK MANŞET!

WikiLeaks ile işbirliği yapan Taraf gazetesi, 4 Kasım 2008'de bir Türk polisinin ABD diplomatlarına verdiği brifinge dair yazılan kriptoyu yayımladı.

Diplomatların Washington’a yolladığı telgrafta "Ergenekon davasından tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün Özdemir Sabancı’yı öldürttüğü ve Hrant Dink ve Mustafa Duyar cinayetlerine karıştığı belirtiliyor" ifadesi yer alıyor.

Gülen Cemaati ve Irak İşgali sürecinde Türkiye’nin tutumuna dair ABD’li diplomatların kaleme aldığı kriptoların ardından Taraf, WikiLeaks’teki Ergenekon davasına ait belgeleri yayımladı.

Ergenekon davasını anlamaya çalışan ABD’li diplomatların Washington’a yazdıkları telgraflarda, 24 Kasım 2008 günü diplomatlarla Federal Soruşturma Yetkilileri’ne brifing veren bir polisin anlattıkları aktarılıyor. Tegrafta, "Veli Küçük bir kaç cinayetin emrini bizzat verdi" ifadesi yer alıyor. 

ABD’li diplomatların polisten aldıkları birifingden yola çıkarak hazırladıkları raporda Veli Küçük’ün Özdemir Sabancı’yı öldürttüğü ve Hrant Dink ve Mustafa Duyar cinayetlerine karıştığı belirtiliyor.

Belgede "Türk polisi FBI temsilcisine, Ergenekon soruşturmasının, Anayasa Mahkemesi’nin bir kaç üyesi ile bir kaç muvazzaf generali de köşeye sıkıştaracağını söyledi" yazıyor.

Taraf gazetesinin yayımladığı Wikileaks belgelerinde, ABD’nin Ergenekon soruşturmasına ikili bir bakış açısından baktığı gösteriliyor. Derin devletten hesap sorulması ve tabuların yıkılması anlamında davaya büyük bir destek veren ABD, polisin bazı taktiklerini, her taşın altında Ergenekon’un görülmesini ve davanın siyasi manipülasyona açık olmasını eleştiriyor.