Gündem
21 Tem 2023 15:15 Son Güncelleme: 21 Tem 2023 15:20

Özdağ’dan İYİ Partili Çömez’e sert ‘dehliz’ yanıtı! "Erdoğan’ın eski özel kalem müdürü…"

İYİ Partili Turhan Çömez, Kılıçdaroğlu'nu “karanlık dehlizlerde” gizli pazarlıklar yaptığını söyledi. Ümit Özdağ, “dehliz” benzetmesine, “Zafer Partisi’ni karanlık dehliz olarak tanımlamak terbiyesizliktir... Zafer Partisi’nin ortaya koyduğu protokol 6’lı masanın Atatürk’süz ve vatansız protokollarından sonra ancak bir onur abidesi kabul edilebilir” diye yanıt verdi.

İyi Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "protokol" açıklamalarıyla ilgili gösterdiği tepkiye Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yanıt verdi. Özdağ, anlaşmayı "karanlık dehliz" diye tanımlayan Çömez'e, "Karanlık olan AK Partilileri milletvekili yapan, parti mi aile şirketi mi belli olmayan mensup olduğun partidir" dedi. 

Çömez, Kılıçdaroğlu'nun dün akşam Habertürk programında, Özdağ ile seçimlerden önce imzaladıkları anlaşmayla ilgili, "Bu protokol kamuoyuna açık bir protokol değil. Dolayısıyla ikimizin namusuna teslim edilmiş bir protokoldür" sözlerine tepki gösterdi. 

Çömez, Kılıçdaroğlu'nu etiketleyerek, "Biz sahada kendisi için oy isterken, Meğer o, Ankara’nın karanlık dehlizlerinde pazarlıklar yapıyor, protokoller imzalıyormuş. Arkadaşlarının haberi yok, ittifak ortaklarının bilgisi yok. Hoyratça heba edilmiş bir güven, yeniden kazanılabilir mi Sayın Kılıçdaroğlu" sorusunu yöneltti. 

Çömez'e Twitter üzerinden yanıt veren Özdağ da şu ifadeleri kullandı: 

"Erdoğan’ın eski özel kalem müdürü Turhan Çömez, Zafer Partisi, Atatürk çizgisinde tertemiz bir partidir. Zafer Partisi’ni karanlık dehliz olarak tanımlamak terbiyesizliktir. Karanlık olan FETÖ’nün içişleri bakanlığını yüzde 100 ele geçirmesini sağlayan kişiyi Ordu’dan 1. Sıra aday gösteren, Kaşif Kozinoğlu’nu öldürten kişinin yeğenini milletvekili yapan, Fırat’ın katiline burs veren AK Partiliyi milletvekili yapan, Melih Gökçek’in en iyi adamı kömür mafyasını milletvekili yapan, borsa spekülatörü küfürbaz AK Partilileri milletvekili yapan, parti mi aile şirketi mi belli olmayan mensup olduğun partidir. Zafer Partisi’nin Ortaya koyduğu protokol 6’lı masanın Atatürk’süz ve vatansız protokollarından sonra ancak bir onur abidesi kabul edilebilir."