Magazin
03 Oca 2013 18:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:35

ÖZCAN DENİZ 150 KADINLA BİRLİKTE "EVİM SENSİN"İ İZLEDİ

Bugüne kadar hiç sinemaya gitmeyen 150 kadın, sanatçı ve oyuncu Özcan Deniz ile ‘Evim Sensin' filmini izledi.

İzmit Belediyesi, ‘Dünya Kadın Hakları Günü’ etkinlikleri kapsamında sinemaya hiç gitmeyen bazı kadınları sinemaya götürerek ‘Evim Sensin’ filmini izlettirdi. Bu durum ‘Evim Sensin’ filminin yönetmeni ve başrol oyuncusu Özcan Deniz’in dikkatini çekti. Deniz, bu organizasyonun bir yenisinin daha yapılmasını istedi. Bunun üzerine İzmit Belediyesi, bugün kadar hiç sinemaya gitmeyen yaşları 18 ile 55 arasında değişen 150 kadınla iletişime geçti. Kadınlar, Yahya Kaptan Mahallesi’nde bulunan bir sinema salonunda ‘Evim Sensin’ filmini izlemek için bir araya getirildi. Kadınlar, filmi Özcan Deniz ile birlikte izleyeceklerinden habersiz olarak koltuklarına oturdu. Bir anda Özcan Deniz’i karşılarında gören kadınlar, sevinçlerini alkışlarla ortaya koydu. Deniz, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ile birlikte kadınların arasında oturarak, kendisinin başrolde oynadığı ve yönetmenliğini yaptığı ‘Evim Sensin’ filmini izledi.

"SİNEMAYA GİTMEYEN KADINLARLA İZLEMEK AYRI BİR HEYECAN"

Film izlenmeden önce, oyuncu Özcan Deniz ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, gazetecilere açıklamada bulundu. Özcan Deniz, sinemanın sadece eğlence aracı olmasının ötesinde başka bir şey olduğunu belirterek, “Bir dünyadır, hayatınıza birçok şey katabilir. O yüzden sinemadan uzak kalmamak sinema ile iç içe olmak gerekir.” dedi. Bugün burada hiç sinemaya gitmeyen insanlarla bir araya gelmenin kendisi için ayrı bir heyecan olduğunu belirten Deniz, şunları kaydetti: “Filmimiz daha önce kendi aramızda ya da galalarda izledik, sinema seyircileriyle izledik. Daha önce sinema salonuna gitmemiş insanlarla bu filmi izliyor olmak çok değişik bir şey. Ne hissettiğimizi ben de bilmiyorum içeride, onlar ortaya çıkacak. Ayrıca, bunun İzmit gibi bir yerde gerçekleşmesi, sanata bu kadar saygılı duyarlı başkanımızın etkinliği olması organizasyonu daha kıymetli kılıyor.”

"FİLMLER İÇİN İSTANBUL ARTIK ESKİDİ"
Deniz, bundan sonra İzmit’te bu konularda daha ilgili olacaklarının altını çizerek, “Çünkü İstanbul biraz mekan olarak bir şey vermemeye başladı. Seyirciye de çekim yapan, bu işi yapan insanlara da biraz artık eskidi. İstanbul’un her yeri, neredeyse her sokağı artık kullanılıyor. Çok değişik bir mekan değil artık İstanbul. Ama İzmit hem İstanbul’a yakınlığı yönüyle hem de tarihi dokusu ve potansiyeli sebebiyle çok iş yapılası bir yer. Bununla ilgili kafa yoracağız. Aklımızda bir şeyler var, yok değil, onunla ilgili daha somut bir şeyleri sonra söyleyebilirz.” ifadelerini kullandı.

Özcan Deniz, ‘Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam’ dizisiyle ilgili soru üzerine, “Artık kapanmış bir konu, bundan sonra hayat devam ediyor." karşılığını verdi. Deniz, bundan sonra yapacaklarına ilişkin ise “Şu an televizyonla ilgili somut proje yok, ama sinema var üzerinde çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da organizasyonun önemli olduğunun altını çizdi. Doğan, “Bugün burada belki de Türkiye’de çok olmayan bir faaliyeti yapıyoruz. Bir sanatçımız, kendi yapıtı olan bir filmi şimdiye kadar hiç sinemaya gitmemiş kişilerle izliyor. Bize göre çok anlamlı, sanatçımıza teşekkür ediyoruz.” dedi. Gönül Bayraktar isimli kadın da bugüne kadar maddi imkansızlıklar nedeniyle sinemaya gidemediğini söyledi. Bayraktar, sinemaya geldiği için çok mutlu olduğunu aktardı. Esma Koç ise heyecanlı olduğunu dile getirdi.