Gündem
26 Ara 2012 21:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:33

ÖZAL'IN SON ANLARININ TANIĞI: FOTOĞRAF ÇEKTİM, ÖZAL SEDYEDEYDİ! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Turgut Özal'ın ölümü ile ilgili iddialara bir yenisi daha eklendi. Özal'ın hastaneye getirildiği gün hastanede bulunan Anadolu Ajansı muhabiri, A Haber'de o günü anlattı.VİDEO

Ahmet Özal’ın babası olduğunu söylediği fotoğraftaki kişinin, Turgut Özal olmadığı yönünde iddialar gündemde.

O günün tanıklarından, Özal’ın son fotoğrafını çeken isimlerden biri olan Anadolu Ajansı Emekli Foto Muhabiri Selahattin Yılmaz A Haber canlı yayınına telefonla bağlanarak o günü anlattı.

Kendisinin Özal acil servise girerken fotoğrafını çektiğini dile getiren Yılmaz, Özal’ın korumalar arasında sedye ile hastaneye girdiğini ifade etti. Bu fotoğrafın Özal acil servise girdikte sonra, dışarıda yaşanan kargaşa sırasında çekilen fotoğraflardan biri olduğunu söyleyen Selahattin Yılmaz, “Benim gördüğüm rahmetli Özal’ı bu şekilde sokmadılar. Benim gördüğüm korumaların sedye üzerinde içeriye soktuklarıdır.” şeklinde konuştu.

Selahattin Yılmaz şunları söyledi: 

“Rahmetli Özal’ın böyle bir olayı olduğunu duyar duymaz birkaç ekip hem Gülhane hem de Hacettepe gittik. Hacettepe’ye giden ekipte sadece ben vardım. Ben Hacettepe’den içeri girdiğim andan itibaren gördüğüm manzara şu, servisin kapısının 100-150 metre dışındaydım koruma arkadaşların bir sedyeye rahmetli Özal’ı koyduklarını ve acilden içeriye girdiklerini gördüm. Benim çektiğim fotoğraf, zaten gazetelerde çıkan bu fotoğraf değil. Benim çektiğim fotoğrafta sadece ayakları görünüyordu, korumaların arasında sedyedeydi. bu kadar kalabalık yoktu. Acil servisin önündeki bu kalabalık çok sonra oluşan bir kalabalık. Sonradan insanlar geldi. Bu fotoğrafta görünen rahmetli Özal değil. benim çıplak gözle gördüğüm rahmetli Özal sedyenin üzerindeydi ve sadece ayakları görünüyordu. Yüzünü korumalar örttüğü için görünmüyordu.

Ondan sonra acil servise girmeye çalıştım,korumalar  ancak o şekilde fotoğraf çekilmesini istemedikleri için beni almadılar. Son çekilen fotoğrafı da benim gördüğüm şekildeydi. O gün biz Anadolu Ajansı olarak yüzlerce fotoğraf koyduk servise. Bu daha sonra, yani rahmetli Özal acil servise girdikten sonraki kargaşada çekilen fotoğraflardan bir tanesi. Benim gördüğüm rahmetli Özal’ı bu şekilde sokmadılar. Benim gördüğüm korumaların sedye üzerinde içeriye soktuklarıdır. Benim gördüğüm budur.”

MEDYARADAR/ÖZEL