Gündem
20 Eki 2009 09:55 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:54

OYUNCULUĞA "VARIM" DEDİ!.. ACUN ILICALI DA OYUNCU OLUYOR!.. HANGİ FİLMDE BOY GÖSTERECEK?

Türk Sineması sektörünün hareketli günler yaşadığı günümüzde, sezonda en fazla dikkat çekecek yapımlardan olacak bir filmde Acun Ilıcalı da olacak.

Türk Sineması sektörünün hareketli günler yaşadığı günümüzde, sezonda en fazla dikkat çekecek yapımlardan olacak Sinyora Enrica´nın çekimleri çok yakında başlıyor.

Senaristliğini ve yönetmenliğini Ali İlhan´ın üstlendiği filmde İtalya´nın ünlü oyuncuları Claudia Cardinale, Lavinia Longhi´nin yanı sıra İsmail Hacıoğlu, Fahriye Evcen, Teoman Kumbaracıbaşı, Nilay Cennetkuşu, Bedia Ener ve Murat Karasu rol alacaklar. Acun Ilıcalı´nın konuk oyuncu olarak yer alacağı filmlerin çekimleri 29 Ekim´de İtalya´da başlıyor. İtayla çekimleri tamamlandıktan sonra İstanbul´da da çekimleri devam edecek olan filmin hazırlıkları için İtalya, Fransa, Prag ve Türkiye arasında mekik dokundu. Kostüm-sanat çalışmasının Prag´ta yapıldığını belirten Ares Media, filmde rol alacak oyunculara da İtalyanca dersi aldırıyor. Filmin oyuncularından Nilay Cennetkuşu´nun iki aydır İtalya´da olduğunu belirten Ares Media, İsmail Hacıoğlu´nun da programına göre ara ara İtalya´ya gönderiyor. Sinyora Enrica´nun oğlu Giovanni´yi canlandıracak olan Teoman Kumbaracıbaşı, lisanı olduğu için derse ihtiyaç duymazken, rolüne ısınmak için bir süredir filmde kullanacağı kostümlerle yaşıyor.
                                                                                          
Claudia Cardinale:
Doğum yeri olan Tunus´ta 1957´de düzenlenen güzellik yarışmasında `En Güzel İtalyan Kızı´ seçildikten sonra sinemaya adım atan Claudia Cardinale, aralarında Alain Delon, Burt Lancaster, Marcello Mastroianni, Peter Sellers, Jean Paul Belmando gibi dünyaca ünlü oyuncularla birlikte `Pembe Panter´, `Sekiz Buçuk´, `Leopar´, Düşman Kardeşler´, `Profesyoneller´, `Genç Aşıklar´ adlı önemli filmlerde rol aldı. 
Yıllar önce, oğlunu da arkasında bırakarak kendisini terk eden kocasından sonra hiçbir erkeği kapısından bile içeri sokmayan Sinyora Enrica (Claudia Cardinale- Fahriye Evcen), bu özelliğiyle ün salmıştır. Enrica, evindeki boş odaları kız öğrencilere kiralamakta, ek iş olarak da terzilik yapmakta ve bir pazarda çalışmaktadır.
Yıllarca bozmadığı bu kuralı, yağmurlu bir gecede, bir yanlış anlama sonucunda evine gelen Türk öğrenci Ekin (İsmail Hacıoğlu) için bozacaktır. Önceleri evinin kapılarını bu yabancıya açmak istemeyen Sinyora Enrica, daha sonra sadece evini açmakla kalmayıp, yıllarca kilitli tuttuğu kalbini de bu Türk gencine açacaktır. Filmin oyuncularından Giovanni rolündeki Teoman Kumbaracıbaşı da Sinyora Enrica´nın tek oğlu ve babası henüz çok küçük yaşlarda terk ettiği için sorunları olan bir kişiliktir. Giovanni´nin annesine karşı haksız davranışları Ekin´de Sinyora Enrica´ya karşı bir koruma duygusuna dönüşecek ve böylece aralarında bir gönül bağı oluşacaktır. Bir dil okulu için İtalya´ya giden Ekin için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve hayatı tümden bir değişime uğrayacaktır.