Magazin
23 Şub 2023 16:43 Son Güncelleme: 23 Şub 2023 16:50

Oyuncu Ayşegül Çınar ve Furkan Çalıkoğlu’na hapis şoku!

Karaköy'de bir otelin restoranında yüksek sesli konuştuğu için kendisini dışarı çıkarmak isteyen güvenlik görevlilerine direnen daha sonra da polislere saldırdıkları iddia edilen oyuncu Ayşegül Çınar ve sevgilisi Furkan Çalıkoğlu'nun yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı.

İstanbul 52. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanıklarda Furkan Çalıkoğlu ve Ayşegül Çınar katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada savcı esas hakkındaki görüşünü açıkladı.

Mütalaada olay tarihinde sanıkların Galata’daki otelin restoranında oturmaktayken çevredeki insanların sanıklardan rahatsız olması üzerine işletme çalışanları tarafından uyarıldıkları, daha sonra sanık Furkan Çalıkoğlu’nun mutfak kısmından bıçak alarak işletme sahibi ve çalışanlarının tehdit edip hakaret ettiği anlatıldı.

İşletmeye ait eşyayı kırdığı, olay yerine gelen polislere de hakaret ettiği ve direndiği, Ayşegül Çınar’ın da Furkan’ı durdurmalarını engellemek için polislere direndiği ve hakaret ettiği belirtilerek üzerlerine atılı suçları işledikleri belirtildi.

Mütalaada, Çalıkoğlu’nun işletme çalışanı Nebi’yi silahla yaraladığına ait delil bulunmadığı ve adli muayene raporu bulunmadığı belirtilerek “silahla yaralama” suçundan beraatini talep etti.

8 YIL HAPSİ İSTENDİ

Mütalaada, sanık Ayşegül Çınar’ın “görevli memura hakaret”, “görevi yaptırmamak için direnme” suçlarından 2 yıldan 8 yıla kadar hapsi istenirken, sanık Furkan Çalıkoğlu’nun ise “hakaret”, “görevli memura hakaret”,  “görevi yaptırmamak için direnme”, “mala zarar verme”, “silahla tehdit” suçlarından 6 yıl 5 aydan 24 yıl 6 aya kadar hapsi talep edildi.

Sanık avukatları mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre talep etti.

Mahkeme, mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.