Gündem
10 Kas 2011 13:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:59

OSCAR SUNUCUSUZ KALDI!

Ünlü yönetmen Brett Ratner'ın Oscar'daki görevinden istifa etmesinin ardından Ratner'ın sunucu olarak seçtiği Eddie Murphy de görevden çekildi

Geçen  hafta gazetecilerin nasıl çalıştığına dair bir sorusuna, “Prova yapmak i... işidir” sözleriyle yanıt vererek eşcinselleri kızdıran Oscar seremonisinin yapımcısı, yönetmen Brett Ratner bu görevinden istifa ettiğini açıkladı. Ratner'ın istifasının ardından bu yılki tören için sunucu olarak seçilen ünlü oyuncu Eddie Murphy de görevden çekildiğini açıkladı. Açıklamasında her iki tarafa da hak verdiğini belirten Murphy, yeni seçilecek ekibin töreni layıkıyla gerçekleştireceğine inandığını söyledi.

Ratner ise konuyla ilgili kaleme aldığı açık mektupta, “Bu benim için üzüntü verici bir durum da olsa törenle olan bağlantımın Akademi’ye ve temsil ettiği değerlere zarar vermesinden çekindiğim için bu kararı aldım” ifadelerini kullandı. Akademi Başkanı Tom Sherak ise Ratner’in iyi bir insan olduğunu ancak kabullenilemeyecek ifadeler kullandığını belirterek, “Sözlerin anlamları ve doğurdukları sonuçlar var” dedi.

SUNUCULUK YAPIYORDU
“Bitirim İkili” (Rush Hour) ve “Kızıl Ejder” (Red Dragon) gibi filmlerin yönetmeni Ratner, ağustos ayında, 2012 Oscar Töreni’nin yapımcılarından biri olarak atanmış ve oyuncu Eddie Murphy’ye sunuculuk görevini vermişti.

Ratner’in istifasından sonra 26 Şubat 2012’de düzenlenecek 84. törenin yapımcılığını Don Mischer üstlenecek.