Gündem
17 Eyl 2012 19:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:09

ORHAN MİROĞLU STAR GAZETESİ'NDE YAZACAK MI?

Taraf gazetesinden olaylı bir şekilde ayrılan Orhan Miroğlu, Star Gazetesi'ne mi geçiyor?

Taraf gazetesinden olaylı bir şekilde ayrılan Orhan Miroğlu, Habertürk’te Balçiçek İlter’in sorularını yanıtladı.

AKP'DE ELBETTE SİYASET YAPABİLİRİM AMA...

Kuruluşundan bu yana yazdığı Taraf gazetesinden olaylı bir şekilde ayrılan Orhan Miroğlu, istifasını ve sonrasında yaşananları anlattı. Habertürk TV'de yayınlanan Söz Sende programında Balçiçek İlter'in sorularını yanıtlayan Miroğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akit gazetesinde yer alan demeçlerin kendisine ait olmadığını ifade eden Miroğlu, "O psikolojiyle yanlış bir şey söylemiş olabilirim. Özür dilerim." dedi. Miroğlu, AKP'ye katılarak aktif siyasete gireceği yönündeki yorumlara da ynaıt verdi. "AKP'de siyaset yapabilirim elbette. Ama kendi adıma siyaset değil yazı yazmayı daha doğru buluyorum" dedi.

STAR GAZETESİNDE YAZACAK MI?

"Star gazetesinde yazmak kötü birşey değil bence ama öyle bir durum yok. Kürt aydının trajedisini yazmıştım Taraf'ta son dönemde. Bir kaymakamın elini sıksanız kıyamet kopuyor. Bazı Kürt sitelerde yazıyorlar. Orhan Miroğlu devlete ve hükümete yakın olmayı savunuyo diye. Evet ben Kürt aydınları devlete ve hükümete yakın olsalardı süreç farklı olabilirdi diye düşünüyorum. Kimse beni korkutmasın ben ne yaptığımı çok iyi biliyorum. Sizin gazetenizde mesela bir hanımefendi bir yazı yazdı. Beni konu edinen bir yazı yazıyor ama beni aramayı akıl edemiyor. Tamer Bey'i ağrıyor ve herkesi dehşete düşüren şeyler yazıyor."

KÜRTLER BENDEN 2007 ADAYLIĞIM İÇİN HALA DİYET İSTİYOR

"Benden Kürtler hala diyet istiyor. BDP'den 2007'de Mersin'de aday oldum diye. Ama bu harekete 10 yıl emek verdim. Evinde zeytin yemediğim BDP'li evi kalmadı. O günden bugüne çok şey değişti. KCK'nin kuruluş tarihi ile BDP'nin meclise girme tarihi çakışıyor mesela."

AHMET'E MESAJ ATTIM VE SANA ACIDIM DEDİM

Akit gazetesindeki cümelerin hiçbiri bana ait değil. Bu mantık bana ait olamaz. Benim yazılarımı okuyanlar da bilirler. Ama şunu söyledim, direk Ahmet'e mesaj attım ve sana acıdım dedim. "Bundan sonra PKK 'hain' diye öldürdüğü insanlara bir kurşun da senin için sıkacak.' dedim. Niçin, 'PKK'nın öldürdüğü insanlar haindi' diyen bir için bir şey söylemiyor? Benim Şerafettin Elçi için yazdığım yazı seni neden utandırdı? Utanacağına otur yaz neden utandın. O sözler çok moralimi bozdu. Elim telefona gitti ve o mesajı attım. Bundan sonra PKK'nin kendi içindeki infazlarında senin de katkın olacak dedim.

"ŞERAFETTİN ELÇİ'Yİ HASTANEDE ZİYARET ETTİM"

Amberin Zaman beni konu eden bir yazı yazıyor, ama beni arama gereği duymuyor. Tamer beyi arıyor. Tamer bey de ona herkesin dehşete düşeceği şeyler söylüyor. Güya ben Kürdistan Şerafettin beyin yazısını yazmışım. Şerafettin bey tabiki hasta,acil şifalar diliyorum. Zaten o yazıda da aynı şeyleri dilemiştim. Ve üstelik kimse bunu bilmiyor;o yazının yazılmasından 15 20 gün önce ben kendisini hastanede ziyaret ettim. Yani benim Şerafettin bey'in sağlığıyla ne sorunum olabilir. Ben kalemimle onu ölüme falan yaklaştırmadım, asla. Böyle bir şey nasıl düşünülebilir?

YANLIŞ ŞEYLER SÖYLEMİŞ OLABİLİRİM, ÖZÜR DİLERİM

Akit aleyhinde bugüne kadar 3 yazı yazdım ve çok da sert ifadeler kullandım. Akit'in beni arayıp demeç alması için hiçbir açık kapı bırakmaıştım ben. Ama Ahmet Bey'in yazısını okuduğum gün çok farklı bir psikoloji içerisindeydim. Bunu ancak yaşayan bilir. O psikoloji içinde yanlış şeyler de söylemiş olabilirim. Özür dilemek bir erdemdir, özür dilerim. Ama beni yıpratan insanlar da bana özür borçlular.

CENGİZ ÇANDAR KÜRTLERİN GÜLÜ OLMAK İSTİYOR

Cengiz Newroz'dan sorna çok kötü bir yazı yazdı. Belki beni kastetmedi ama ben üzerime alındım. Diğer kürt aydınları da üzerine alındı. Abant'a ben 18 yıldır 3 kez gitmişim, sen 15 senedir gidip geliyorsun. Bizlerin oraya davet edilmesi niye seni ürkütüyor? Abant'a davet etmesinler, Kürtlerin televizyonuna davet etmesinler, devletin televizyonuna davet etmesinler... Ortaçağ'da lanetlenmiş insanlar mıyız biz? Cengiz, "Kürt mahallesinde iki tane gülüz." demişti. O kürt mahallesinin gülü olmak istiyor. Yazılarına da katılmıyorum zaten, Suriye ile ilgili analizlerinin hiçbir gerçekliği yok... Kürt toplumunda sesimizin olabilmesi için dağa mı çıkmamız gerekiyor? Kürt meselesiyle ilgili analizi bu mudur?

KÜRT ERGENEKONU YARGILANSIN

Kürt ergenekonu yoksa kim işledi bu 15 bin faili meçhul cinayeti? Kim yaktı o köyleri? O köylerin yakıldığı aşamada şimdi ergenekon davasından yargılananlar kimlerdir? Kürt tarafında işbirliği olmasa bunlar yapılabilir miydi? 30 yıl süren bir savaşın bir mutabakat olmadan sürdürülebileceğine kimse beni inandıramaz. Ne yazık ki Türkiye askeri vesayetle mücadele ederken aynı şeyi o coğrafyada yaşamadık. Orada da bir yargılamam başlamalı. Eğer bu sayfa açılırsa yargılanacak Genelkurmay Başkanları da var.