Gündem
29 Kas 2011 18:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:05

ORHAN ERİNÇ YENİDEN GÖP'ÜN DÖNEM BAŞKANI!

GÖP Dönem Başkanlığını yeniden TGC Başkanı Orhan Erinç devralıyor.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç 94 Basın Meslek Örgütünün oluşturduğu Gazetecilere Özgürlük Platformu’nun dönem başkanlığını yeniden üstleniyor.

TGC Başkanı Erinç, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı ve Genel Sekreteri Ümit Gürtuna’dan 30 Kasım 2011 Çarşamba günü saat 12.00’de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılacak törenle GÖP başkanlığı görevini devralacak. Erinç 1 Aralık itibariyle yürütmeye başlayacağı GÖP Başkanlığını Ocak 2012 sonuna kadar devam ettirecek.  Türkiye’de ifade özgürlüğünün tehdit altında olduğuna inanan ve bu özgürlüğün standartlarını gelişmiş demokrasilerdeki seviyeye yükseltmek amacıyla gelen 94 Basın Meslek Örgütünün oluşturduğu GÖP’ün Dönem Başkanlığı iki aylık sürelerle dönüşümlü olarak yürütülüyor. 

GÖP’ün kurulduğu 25 Ağustos 2010 tarihinden bugüne kadar Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Basın Konseyi önceki Başkanı Oktay Ekşi, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi, Basın Enstitüsü- IPI Ulusal Komite Başkanı Ferai Tınç, Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abakay ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin yürütmüştü. 

Gazetecilere Özgürlük Plaftormu yargılanan ve tutuklu gazetecilerin sorunlarını dile getirmek için 3 yürüyüş bir de uluslararası gazeteciler kongresi düzenledi ve 150’yi aşkın gazetecinin de duruşmasını izledi. Son olarak uluslararası gazeteciler heyete ile birlikte Meclis’te grubu bulunan tüm partileri ziyaret ederek "gazetecilerin tutuksuz yargılanmasını ve yasalarda basın özgürlüğüne engel oluşturan maddelerin düzeltilmesini" talep etti. 

ETİKETLER
#tgc #orhan erinç #göp