Gündem
30 Haz 2013 16:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

ÖMÜR GEDİK'TEN ÇOK KONUŞULACAK FOTOĞRAF!

Hürriyet yazarı Ömür Gedik, ENBE Orkestrası'ndan Behzat Gerçeker ile yaptığı röportajda ilginç bir poz verdi..

Hürriyet yazarı Ömür Gedik, ENBE Orkestrası'ndan Behzat Gerçeker ile konuştu. Gedik'in fotoğrafları yine dikkat çekiciydi.

Gezi Parkı olaylarının da konuşulduğu röportajda Behzat Gerçeker, Berkay'ın Gezi Parkı için koluna çizdiği Çarşı işareti ve kan grubu ile ilgili açıklama yaptı. Gerçeker Berkay'ın hareketinin kabul edilebilir olmadığını söyledi ve bu konuyu Başbakan ile görüşmediğini açıkladı.

İşte o röportaj!

BU OLAYI BAŞBAKAN'LA HİÇ KONUŞMADIM

* Hep konserlerle geliyordun gündeme, şimdi içinde biraz magazin biraz da siyaset barındıran bir olayla manşetlerdesin. Ne düşünüyorsun o konuda?

- 17. Akdeniz Oyunları için 2-3 ay boyunca 3 bin kişi çalıştı. İnanılmaz sıcakta provalar yaptık, müthiş bir emek vardı ortada. Dünya bizi izliyor. Konser sonunda dünyanın her yanından arkadaşlarım aradı tebrik için. Ama sonra işin rengi değişti. Berkay koluna Çarşı grubunun işaretini çizmiş ve kan grubunu yazmış Gezi protestosuna destek amaçlı. Haberim yoktu. Kalemle son anda yapmış. Orkestra kuralları içinde kabul edilebilir bir şey değil.

* Ben Berkay'ı çok beğenirim aslında. Kendisi, sesi, sahnesi hoşuma gider.

- Kesinlikle haklısın. Ama bu olay başka bir yere taşıdı her şeyi. Orkestramızda farklı kültür, din ve ırktan birçok müzisyenle yıllardır çalışmaktayım. Herkesin demokratik fikrine saygı duyarım. Ama biz sahneye çıktığımız zaman bir futbol takımı gibiyiz. Takım işi biter, dışarıda gidip istedikleri açıklamayı yapabilirler.

* Aranızda yazılıp çizildiği gibi bir kavga, dövüş oldu mu gerçekten?

- Öyle bir şey yok. Ben konser sonrası herkesi çektim bir kenara "Konserimiz ve yaptığımız iş konuşulacakken bu protestonun konuşulması hoş mu, bunun konuşulacağı yer burası mı?" diye sordum. Kaldı öyle, hiçbir şey diyemedi.

* Başbakan'dan bir telefon ya da tepki geldi mi?

- Yok, arayan olmadı, konuşmadım kimseyle.

* Gezi Parkı ile ilgili sen ne düşünüyorsun?

- Ben de eşimle gittim Gezi Parkı'na. Giden insanlar, gitmeyen insanlar, farklı görüşü olan bir sürü insan var ENBE'de... Ama sahnede işimiz müzik. Ben orada orkestra şefiyim, onlar da müzisyen.