Gündem
31 Oca 2011 13:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:00

"ÖLÜYORUZ, DEMEK Kİ YAŞANILACAK!" MAVİ MARMARA SAHNEYE İNİYOR!

Mavi Marmara'da yaşanan İsrail vahşeti, Kurtlar Vadisi Filistin filminin ardından şimdi de tiyatro oyunuyla sahnede.

Genç Öncüler Derneği  bünyesinde kurulan Genç Öncüler tiyatro topluluğu tarafından 5 Şubat'ta Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde sahnelenecek olan oyun “Ölüyoruz, demek ki yaşanılacak” ismini taşıyor.
 
MAVİ MARMARA, FİLMİNDEN SONRA TİYATRO OYUNUYLA SEYİRCİ KARŞISINDA
İsrail'in Mavi Marmara'da masum sivilllere karşı işlediği vahşet bu kez bir tiyatro oyunuyla gündeme geliyor. Genç Öncüler Tiyatro Topluluğu tarafından tiyatro oyunu haline getirilen Mavi Marmara katliamı, Türkiye kamuoyunun hafızasında yeniden canlandırılacak. Genç Öncüler, “Ölüyoruz, demek ki yaşanılacak” isimli oyunlarıyla İsrail'in insanlık dışı uygulamalarının ve yıllardır Filistin'deki masum halka yaşattığı zulmün unutulmamasını amaçladıklarını ifade ediyorlar. Kurtlar Vadisi Filistin filminden ciddi rahatsızlık duyduğu bilinen İsrail yönetimi, bu kez de tiyatro oyunuyla protesto edilecek. 
 
OYUNCULARIN ÇOĞU İLK KEZ SAHNE ALACAK
Tiyatro oyun ekibinde 22 oyuncu rol alacak. Oyuncuların bir çoğu gönüllülerden oluşuyor ve ilk kez bir tiyatro oyununda sahne alacaklar. Yaklaşık 1 buçuk saat sürecek olan oyunda teknik ekiple birlikte 30 kişi görev yapacak.
 
Program:
-       5 Şubat 2011-  C. Tesi
-       18:00 Kokteyl
-       19:00 Oyun
 
Yer: Bağlarbaşı Kültür Merkezi
 
Selamiali Mah. Gazi Cad. No: 20
 
Bağlarbaşı Üsküdar- İstanbul