Gündem
04 Şub 2011 14:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:01

ÖLÜMLE GELEN REKOR! DEFNE JOY NASIL REKOR KIRDI?

Son iki gündür sosyal medya, internet medyası, gazete manşetleri, ana haber bültenleri, Defne Joy Foster'in talihsiz ölümünü konuşuyor.

Genç ve başarılı Defne'nin zamansız ölümü, birçok insanda şok etkisi yaratırken, yakınlarından hayranlarına toplumun çeşitli kesiminden birçok insanın, adeta hayatla yüzleşmesine neden oldu. Joy'un haberlerine ilgi o denli yüksekti ki, birçok TV kanalı bültenlerinde ilk haber olarak yer verirken; Twitter'in dünya listesinde, en çok okunan beşinci haber olarak kayda geçti.

Kral TV'de yaptığı DJ'likle televizyon dünyasıyla tanışan, ardından birçok dizide rol alan, son olarak da "Yok Böyle Bir Dans" adlı programda yarışmacı olan Defne Joy Foster'ın, dün sabah saatlerinde arkadaşının evinde ölü bulunması, bir anda hem Türk halkının hem de medyanın baş gündemine dönüştü.

İNTERNET MEDYASI İLE TV'LER YARIŞTI...

Medya Takip Merkezi'nin (MTM), olayın gerçeklemesinden itibaren medyanın son 24 saatini tarayarak hazırladığı rapora göre, Defne Joy'un ölüm haberi çok kısa sürede internet medyasına yansıyarak, aynı gün içerisinde binlerce habere konu oldu. Tüm gelişmeleri anbean takip eden ve okuyucuları ile paylaşan haber siteleri, yayıncılık hızında adeta TV'lerle yarıştı.

Defne Joy'un ölümü, ertesi günkü tüm gazetelerde geniş yankı buldu. Manşetlerden verilen ölüm haberi, birçok köşe yazarı tarafından da yorumlandı.

FARKLILIK, MEDYAYI YİNE İKİYE BÖLDÜ

Hayat biçimi ve yüksek enerjisi ile farklı bir profil çizen Defne Joy'un ölümü, şoku dahi atlatılmadan büyük tartışmalara vesile oldu. Joy'un esrarengiz ölümünün nedenlerini sorgulayan medyada, yaşama biçimini yargılayan haber ve yorumlar da dikkat çekti. Kimi yayınlar ve yazarlar onun yaşama biçimini eleştirirken, kimisi ise bu eleştirileri eleştirdi.

MTM 'nin, gazeteler, TV kanalları ve haber sitelerini kapsayan araştırmasının sonuçlarına göre; Defne Joy'un ölüm haberi, 24 saatlik süre içinde medyada 2 bin 71 haber ile yansıma buldu. Haber, günlük gazetelerin 46'sına birinci sayfadan girdi. TV kanallarında konuya 21 saat boyunca yer verilirken, internet medyasında 1.591 haber yayınladı.