Gündem
10 Eki 2023 09:07 Son Güncelleme: 10 Eki 2023 09:08

Öldürülen Nazlı Sinem Erköseoğlu’nun avukatından Yargıtay başkanına sitem: Hesabını kim verecek?

İstanbul Beyoğlu'nda 2010 yılında bir apartman boşluğunda cansız bedeni bulunan Nazlı Sinem Erköseoğlu'nu öldürdükleri iddiasıyla yargılanan Can ve Emre Paksoy kardeşler hakkında beraat kararı verilmişti. Nazlı Sinem Erköseoğlu'nun aile avukatı Rezan Epözdemir, sanık Can Paksoy hakkında basına yansıyan haberler hakkında Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'ya sitem etti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin 2010'da bir apartman boşluğunda cesedi bulunan Nazlı Sinem Erköseoğlu davasında sanıklar Can Paksoy hakkında yerel mahkemece verilen beraat kararını bozarak müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istediği kararın UYAP'ta olmadığını ve kararın imzadan çıkıp UYAP'a yüklenmediğini ileri süren Erköseoğlu ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, kararın basına yansıması üzerine yurtdışı yasağı kararı bulunmayan Can Paksoy'un kaçması durumunda hesabını kimin vereceğini sordu. 

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'ya sosyal medyadan yaptığı açıklamada soru yönelten Epözdemir, "Türkiye kamuoyunun bu kadar yakından takip ettiği, kamu vicdanını bu denli rahatsız eden bir kadın cinayeti dosyasında, sanıkCan Paksoy bu haberden sonra yurt dışına kaçarsa ve bu surette bu cinayet cezasız kalırsa bunun hesabını kim verecek?" dedi.

AĞABEYİN BERAAT KARARI ONANDI

Yargıtay Başsavcılığı, Nazlı Sinem Erköseoğlu'nu öldürdükleri iddiasıyla yargılanan ancak delil yetersizliğinden beraat eden Can ve Emre Paksoy kardeşlerin "kasten öldürme" suçundan mahkumiyetini isteyerek beraat yönündeki yerel mahkeme kararının bozulmasını talep etmişti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Nazlı Sinem Erköseoğlu davasında sanıklar Can Paksoy ve Emre Paksoy hakkında kararını verdi. Daire, Can Paksoy hakkında yerel mahkemece verilen beraat kararını bozarak müebbet hapis cezasına çarptırılmasını isterken Mahmut Emre Paksoy hakkında verilen beraat onadı.

CAN PAKSOY İÇİN İSTENEN MÜEBBET HAPİS CEZASI HABER OLDU

13 yıldır iki defa beraatle sonuçlanan ve son olarak Yargıtayca Can Paksoy hakkında verilen beraat kararı bozulan dosya bugün basında haber oldu. 

"KARAR HENÜZ UYAP'TA YOK" İDDİASI

2010 yılında hayatını kaybeden Nazlı Sinem Erköseoğlu'nun ailesinin avukatı Rezan Epözdemir ise bozma kararının UYAP'ta bulunmadığını ileri sürererek, sanığın yurtdışına kaçarsa hesabını kimin vereceğini sordu. 

"KAÇARSA KADIN CİNAYETİ CEZASIZ KALACAK"

Sosyal medyadan açıklama yapan Epözdemir, Nazlı Sinem dosyasında sonuna kadar hak arama mücadelesini sürdürdüklerini belirterek şunları dedi:

“Nitekim 2020 yılındaki beraat kararını da kapsamlı bir çalışma ve hukuki gerekçeleriyle temyiz ettik. Bu arada aşağıda paylaştığım gibi basında bu kararın Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafında sanık Can Paksoy'un mahkum olması ve müebbet hapis cezası alması gerektiğinden bahisle bozulduğuna dair manşetten haberler verildi.

YARGITAY BAŞKANINA SORDU

Bahsi geçen karar henüz uyapta yok, avukat arkadaşlarımız kaleme gittiler, kararın henüz imzadan çıkıp uyap'a yüklenmediği ifade edildi. Şimdi ben Yargıtay Başkanı Sayın Mehmet Akarca'ya sormak istiyorum.

1) Nasıl oluyor da Türkiye kamuoyunun bu kadar yakından takip ettiği, kamu vicdanını bu denli rahatsız eden bir kadın cinayeti dosyasında, Uyap'a yüklenmeyen ve kalemce henüz verilmediği iddia edilen bir karar Basında manşet olabiliyor? 

 2) Hakkında beraat kararı verilip herhangi bir adli kontrol tedbiri uygulanmayan, yurt dışına çıkış yasağı bulunmayan sanık, bu haberden sonra yurt dışına kaçarsa ve bu surette bu cinayet cezasız kalırsa bunun hesabını kim verecek?”

Kararın imzadan çıkıp UYAP'A yüklenmeden haber olmasını skandal olarak nitelendiren Epözdemir'in açıklaması sosyal medyada destek buldu.

NE OLMUŞTU?

Boston Üniversitesi’nden mezun olan Nazlı Sinem Erköseoğlu’nun (24) cesedi, 26 Eylül 2010’da Beyoğlu’nda Paksoy kardeşlerin dairesinin bulunduğu 10 katlı apartmanın havalandırma boşluğunda bulundu. İncelemede, her 2 kardeşin o gece bir kulüpte ve apartman girişinde görüntüleri tespit edildi. Paksoy Holding’in veliahtları Mahmut Emre ile kardeşi Can Paksoy hakkında “kasten adam öldürmek” suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Paksoy kardeşler, Sinem’in intihar ettiğini iddia ederken, genç kızın ailesi, kızlarının cinayete kurban gittiğini ileri sürdü. İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılmada sanıklar ikişer kez beraat etmiş, itiraz üzerine beraat kararı Yargıtay tarafından bozulmuştu.