Gündem
22 Ağu 2012 17:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:03

ÖLDÜRÜLEN JAPON GAZETECİNİN SON GÖRÜNTÜLERİ

Suriye'de öldürüldüğü bildirilen Japon gazeteci 45 yaşındaki Mika Yamamoto'nun cenazesi Kilis'e getirildi.

Japon Press için çalıştığı bildirilen Mika Yamamoto’nun cenazesi Suriyeli muhaliflerin yardımıyla Kilis’in Öncüpınar Gümrük Kapısı’na ulaştırıldı.

Kilis Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Japon gazetecinin cenazesinin Gaziantep Adli Tıp Kurumu Otopsi Merkezi’nde yapılacak otopsisinin ardından ülkesine gönderileceği bildirildi.

TÜRK GAZETECİ KAYIP
ABD hükümeti destekli Arap televizyonu El Hurra için görev yapan Ünal’ın yanı sıra, Filistinli gazeteci Beşar Fehmi’nin de kaybolduğu belirtildi. Yamamoto’nun ölümüyle, geçmişte TRT Türk’te çalışan ve Libya savaşında çektiği görüntülerle ödül kazanan Cüneyt Ünal’ın kaybolması arasında bir bağlantı olup olmadığı bilinmiyor.

"ÖSO SALDIRDI"

El Hurra gazetesi, Fehmi ve Ünal’ın da aralarında bulunduğu dört gaztecinin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri tarafından saldırıya uğradığını, Pazartesi gününden bu yana haber alamadıkları gazetecilerin kaçırıldığına ait bir ÖSO videosunu izlediklerini iddia etti.
AFP haber ajansına konuşan ÖSO Halep komutanı General Abdül Cabbar El Okaidi, El Hurra’nın iddilarını reddetti. El Okaidi, "Ünal’ın içinde bulunduğu araca rejim yanlısı Şabiba milislerinin ateş açtığını, Arap gazetecinin yaralandığını ancak Türk gazetecinin iyi durumda olduğunu" söyledi.
El Hurra’nın bağlı olduğu Middle East Broadcasting şirketinden yapılan açıklamada ise "Pazartesi günü Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye geçiş yapan muhabir ve kameramandan haber alınamadığını, ÖSO tarafından gazetecilerin Şam güçlerince ele geçirildiğinin belirtildiği" ifade edildi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER :