Gündem
11 Oca 2011 19:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:57

OKTAY EKŞİ CHP'Yİ NEDEN SEÇTİĞİNİ AÇIKLADI!

Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, "CHP üyeliği tüm yıllar boyu taşıdığım inançlarımın ifadesidir" dedi

Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, "CHP üyeliği tüm yıllar boyu taşıdığım inançlarımın gazeteci olarak okuyucuma verdiğim hizmetlerin en özlü ve somut ifadesidir." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kabine üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle Hürriyet gazetesinden istifa eden Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, resmen CHP'li oldu. Ekşi'ye rozetini CHP Meclis Grubu'nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu taktı. Burada konuşma yapan Oktay Ekşi, "Uzun bir gazetecilik yaşamımdan sonra bugün huzurunuzdayım. Burada bulunmaktan onur duyuyorum. Bugün bu dakikadan itibaren milletine çok büyük hizmetler veren bu büyük partiye katılıyorum. CHP üyeliği onurunu bana huzurnuzda tevdi eden Sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Ekşi, "CHP üyeliği tüm yıllar boyu taşıdığım inançlarımın gazeteci olarak okuyucuma verdiğim hizmetlerin en özlü ve somut ifadesidir. CHP üyeliği, benim gözümde bu ülkenin bir vatandaşının taşıyabileceği en büyük şeref payelerinden biridir." dedi. Ekşi, "CHP'li olmak bu değerleri yaşama geçirecek olan CHP'yi iktidara getirmek için var gücüyle çalışmak demektir. Ben bu sözü vererek aranıza katıldım." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU:BURADA YAZACAKSINIZ
Kılıçdaroğlu da, "Sayın Oktay Ekşi bir kalem ustası. Yıllarını verdi, emek harcadı. Geniş kitleleri kalemi ile aydınlattı. Şimdi o görevi CHP'nin çatısı altında yapacak. Onun gelmesinden mutluluk ve onur duyuyoruz. Hoşgeldiniz." diye konuştu. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "CHP'li olmanın ne olduğunu çok güzel anlattı. Bağımsızlık benim karakterimdir, dedi. Kalemini satmadı, bağımsız kullandı. Yeri geldi CHP'yi de eleştirdi. Yeri geldi doğruları söylemekten çekinmedi. Ama AK Parti iktidarı ile beraber kalemi askıya alındı. O kalemi askıya almayacağız. Burada yazacaksınız, söyleyeceksiniz. Burada özgür ve bağımsızsınız."