Gündem
16 Oca 2011 10:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:58

OKTAY EKŞİ BASIN KONSEYİ BAŞKANLIĞI'NI NE ZAMAN BIRAKACAK?

CHP'ye üye olan Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, görevinden ayrılacağı tarihi açıkladı.

CHP'ye üye olan Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, Salı günü görevinden ayrılacağını açıkladı.

Cem TV'de yayınlanan "Nöbetçi Gasteci"ye konuk olan Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, Kemal Hamşioğlu'nun sorusu üzerine "Konsey Başkanlığı'ndan istifa edip etmeyeceği" tartışmasına son noktayı koydu.

Basın Konseyi'nin daha önce istifasına yönelik açıklamada "Günü gelince gereğini yapacak" denildiğini hatırlatan Ekşi, "Günü geldi" dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Salı günü Yüksek Kurul'da toplantımız var. Zannediyorlar ki, bizim kalem erbabı kardeşlerimiz, yatakta sağdan sola dönerken hangi dahiyane düşünce zihinlerinden geçtiyse bunun gereği hemen yapılmalı.

Böyle bir şey yok! Kurumun kendi ihtiyaçları var. 'Geleceğini düzenleme' gibi bir ciddi ihtiyaç var.

Size ilk defa açıklayayım; Yüksek Kurul üyeleriyle son toplantıda biz bunu konuştuk. Önümüzdeki Salı günü yapılacak toplantıya kadar Yüksek Kurul üyelerinin bunun üzerinde düşüncelerini oluşturmasını uygun gördük.

Sonuç olarak da benim istifamı takdim edeceğimiz güne geleceğiz. O da Salı günü olacak. Salı günü istifamı Yüksek Kurul üyelerine usulünce takdim edeceğim. Belki Yüksek Kurul üyeliğinden de ayrılacağım.

O konuda Yüksek Kurul'da henüz bir tartışma olmadığı için net bir şey söylemiyorum. Bana sorarsanız içten kanaatim, Yüksek Kurul üyeliğinden de ayrılmamdır doğru olan."

Oktay Ekşi, istifasını önümüzdeki Salı gününe bırakmasına da, Konsey'e yeni başkanını belirlemek için süre vermek olarak gösterdi.