Medya
07 Mar 2012 10:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:24

OKAN BAYÜLGEN'E "GO AND F..K" SÖZÜ İÇİN VERİLEN CEZA ADİL Mİ?

Okan Bayülgen'e "go and f.ck" sözü için RTÜK tarafından ceza verilmesi yazarları ikiye böldü!

Okan Bayülgen’e verilen ceza adil değil

Okan Bayülgen’e "go and f.ck" sözü için RTÜK tarafından ceza verilmesi doğru. Ama on beş gün tüm programlarına ceza verilmesi adil değil.

Niye ceza doğru? Okan Bayülgen oldukça etkili bir televizyoncu, geniş kitleleri TV 8’de de etkiliyor. Eğer RTÜK böyle bir sözel cinselliğe izin verirse örnek olur ve artık bu tür programlarda cinsel içerikten geçilmez. Bunun doğru olmadığını kanıtlamaya bile gerek yok herkes niye olduğunu biliyor zaten.

Niye 15 gün ceza yanlış? Çünkü Bayülgen her gün farklı isimlerle program yapıyor ve söz konusu cinsel içerik sadece bir gün ve bir programla ilgili. Bayülgen’in yıllardır yaptığı programlar da belli. Bu konulara dikkat eden deneyimli bir yayıncı.

Diğer yönden Türkiye’de küfrün özellikle polis dizilerinde fazlaca kullanılması ve biplenerek cezadan kaçılması konusu var. Artık bir çocuk bile ağız okuyor ve "ebeni..." küfrünün edildiğini anlıyor.
Eğer bu küfürler cezalandırılmıyorsa Okan Bayülgen’e ceza vermek gerçekten adil değil. Okan Bayülgen’in sözü biplenseydi ve biz anlasaydık ceza gerektirmiyor muydu yani?

Ali Atıf BİR / BUGÜN