Gündem
17 Haz 2010 16:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:23

ÖCALAN HANGİ YAZARI TAKİP EDİYOR?

Gazeteci Ömer Şahin'in Kanal A'daki "Görüş Farkı" programına katılan Taraf yazarı Önder Aytaç çok ilginç açıklamalarda bulundu.

Kanal A’daki "Görüş Farkı"  programına  katılan  Taraf gazetesi yazarları Doç. Dr. Önder Aytaç Öcalan’ın medya ile ilişkilerini geliştirmek doğrultusunda karar verdiğini ve bunu uygulamaya geçirdiğini açıkladı.

Önder Aytaç, Öcalan’ın bazı gazetecilerle görüşmesi için avukatlarına talimat verdiğini açıkladı. Aytaç, Öcalan’ın hangi gazetecileri sürekli olarak okuduğunu da açıkladı.

Aytaç, Öcalan’ın cezaevinde en çok takip ettiği gazetecilerin kim olduğunun yazdıklarından ve açıklamalarından belli olduğunu söyledi. Buna göre Öcalan cezaevinde en çok Ahmet Altan ve Mümtaz’er Türköne’yi okuduğnu da kaydetti.
 
Prof.Dr. Doğu Ergil ile birlikte programa katılan Önder Aytaç, Abdullah Öcalan’ın avukatlarının kendisini arayarak randevu istediğini açıkladı.

Aytaç, "Öcalan’ın neler düşündüğünü bana anlatmak istediğini söylediler. Ben de istihbarattan arkadaşlar ile görüştüm. Daha gününü belirlemedik,sanırım önümüzdeki günlerde görüşeceğiz. Öcalan’ın birebir gazeteciler bağlamında talimat verdiği kanaatindeyim" dedi.

Doğu Ergil bunun üzerine "Artık seninle görüşmezler." dedi ve ekledi: "Çok alındım, bu kadar yıl çalıştım; Kürt Raporu yazdım. Beninle görüşülmesini söylememiş avukatlarına..."