Televizyon
05 Nis 2010 12:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:12

''O VARSA BEN GELMEM!..'' BAKANDAN NTV'YE CANLI YAYIN ŞOKU!.. HANGİ GAZETECİYİ İSTEMEDİ?

Tarım Bakanı Mehdi Eker canlı yayının konuğuydu. Murat Birsel'den öyle bir talepte bulundu ki...

Murat Birsel programı "tarihi bir yayın olacak galiba" diyerek şaşkın bir halde açtı. Çünkü konuğu "tamam" demesine rağmen son dakikada programa katılmaktan vazgeçmişti. Nedeni ise programın diğer konuğu olan gazeteciydi.

Gündemdekiler programının, Bakan Mehdi Eker dışında 2 gazeteci konuğu vardı. Biri Hürriyet ekonomi müdürü Vahap Munyar, diğeri ise İzmirli gazeteci Ali Ekber Yıldırım’dı... Bakanın istemediği gazeteci ise bu yıl Nezih Demirkent ödülünü "tarım alanındaki yazıları" ile alan Ali Ekber Yıldırım’dı...

BAKANIN İSTEMEDİĞİ GAZETECİ

Murat Birsel "Benim başıma ilk defa geldi" diyerek yaşadığı olayı anlattı;

"Yanlış anlama filan yok... Sayın Bakanın basın danışmanı ile yaptığımız konuşmalarda, Ali Ekber beyi istemediler. Soru sormasını istemediler. Bana o konuğu değiştir dediler. Ben de dedim ki Ali Ekber Yıldırım daha yeni tarım ödülü aldı".

BAKAN NEDEN İSTEMEDİ?

Ali Ekber Yıldırım’da "istenmeyen gazeteci" olmasına şaşırmıştı. Bu sansür girişiminin nedeni merak edildi... Yıldırım, "Benim bakan bey ile kişisel bir sorunum yok. Daha önce davet ettiler, bakan beyle 3 saatlik görüşme de yaptım. Sadece eleştirel yazılar yazıyorum" dedi.

Murat Birsel davalık bir mesele olmadığını da öğrenince "Bakan bu gazeteciyi istemiyor. Böyle gazetecilik olmaz, o zaman bu mesleği bırakılım" diyerek tepki gösterdi.

gazeteciler