Gündem
18 Eyl 2012 14:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:09

O FOTOĞRAFLARI YAYINLAYAN EDİTÖRÜN İŞİNE SON VERİLDİ!

Prens William'ın eşi Kate'in üstsüz fotoğraflarını yayımlayan editör işten atıldı..

İngiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Prens William’ın eşi Kate’in üstsüz fotoğraflarını yayımlayan, İrlanda tabloid gazetesi "Irish Daily Star"ın editörü Michael O’Kane’in işine son verildi

Gazetenin sahibi "Independent Star" şirketi, O’Kane’in görevinden alındığını ve gazetede fotoğrafların basılmasıyla ilgili soruşturulma başlatıldığını açıkladı.

İrlanda gazetesi geçen hafta Cumartesi günkü sayısında fotoğrafların bir kısmına yer vermişti.

Tepkilerin ardından gazetenin sahibi Richard Desmond, "Irish Daily Star"ı kapatmayı düşündüğünü söylemiş, ancak Ulusal Gazeteciler Birliği (NUJ) sendikası 100’den fazla kişinin işsiz kalacağı gerekçesiyle bu plana karşı çıkmıştı. Desmond, editör O’Kane’in fotoğrafları basma kararını da eleştirmişti.

İŞTE KATE'İN O FOTOĞRAFLARI :

Kate ile William’ın, Fransa’da tatilde güneşlenirken çekilen fotoğraflarını ise ilk olarak Fransız magazin dergisi "Closer" yayımlamıştı.

Fotoğraflara İngiliz gazeteleri yer vermedi ancak İtalyan dergisi "Chi" de özel bir sayıda fotoğraflara yer ayırdı. "Closer" ve "Chi" dergilerinin İtalya’nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi’nin sahibi olduğu Mordadori medya grubunun parçası olduğuna dikkat çekilmişti.

Bu arada, Fransa’da çiftin "Closer" dergisi aleyhine başlattığı yasal süreçte, fotoğrafların daha fazla yayılmasının engellenmesi amaçlanıyor. İngiliz basını ise fotoğrafları yayımlamamasına karşın, kraliyet ailesinin dergiyi mahkemeye verme kararının doğruluğunu sorguluyor.