Gündem
15 Mar 2010 18:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:09

"O DÖNEM KORKMAMAK MÜMKÜN DEĞİLDİ! KENDİMİ ÇOK YALNIZ HİSSETTİM!"

Erol Aksoy'un Star Gazetesi'ne söylediği "28 Şubat döneminde Çevik Bir ve Erol Özkasnak 32.Gün'ü yayından kaldırmamı istediler" sözlerini Mehmet Ali Birand CNN TÜRK'te yorumladı.

Mehmet Ali Birand Erol Aksoy'un sözlerini CNNTÜRK'te Rıdvan Akar’ın “Gündemin Rengi” programında yorumladı.İşte Birand'ın sözleri:
“Bu andıç olayı patladıktan sonra sıra ister istemez sıra 32. Gün’e de gelecekti.
Bir gün Erol Aksoy aradı. Bir patron-çalışan değil, arkadaş ilişkimiz vardı.
“Benim bir bankam var elimden alabilirler” dedi. Önce etrafa haber saldık. Hükümette olanlarla röportajlar yapmaya çalıştık. Herkes kaçındı. O sırada üniversitelerden canlı yayınlar yapmaya başladım. Ve gençleri 32. Gün’e sahip çıkarmaya çalıştım. ODTܒde yayınımız vardı. Erol Aksoy telefon etti. “Yine Genelkurmay’dan aradılar, hala kaldırmadın 32. Gün’ü. Eğer bu gece ODTܒdeki programda kalkıp da asker aleyhine bir şeyler söylerse sizin için iyi olmaz dediler” dedi. “Mehmet Ali, ne olursun yapma” dedi. Hiç unutmam, Yaşar Okuyan konuktu. Yayından önce çıktım dedim ki “Arkadaşlar ben sizin iki dudağınızın arasındayım. Eğer siz bugün yönetimin veya askerin aleyhine bir slogan attığınız taktirde 32. Gün’ün ve benim hayatım bitmiş olacak”.
O gün o çocuklardan hiçbiri askerle ilgili bir laf etmedi.
Erol Aksoy direndi, benimle devam etme yolları arandı, sağa sola telefonlar açtık. Sonra baktık zaten Mayıs ayına gelinmişti. Haziran’dan sonra tatile çıkacaktık. Biz erkenden kendimizi tatile çıkardık, sırf “asker bizi yayından kaldırdı” denmesin diye.

“Çevik Bir benim programımda intihar etti”

O Dönemde Çevik Bir olayların başındaydı. Aradan zaman geçti, emekli oldu. Ve Cumhurbaşkanlığına adaylığını koydu. Ve CNN TÜRK’teki Manşet programında bitti. Öyle bir söyleşi yaptı ki resmen intihar etti. Bir daha da Cumhurbaşkanlığı konuşulmaz oldu. Erol Aksoy’a o dönemki yürekliliğinden dolayı çok şey borçluyum. O dönemde korkmamak mümkün değildi. TSK seni düşman ilan etmiş. Sabah gazetesine emretmiş, seni kovdurmuş. O dönemde kendimi çok yalnız hissettim.