Televizyon
22 Mar 2010 15:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:10

NURİYE AKMAN İLE RIDVAN MEMİ AKILDA KALAN DERİN SORULARA YANIT VERMEYE GELİYOR!.. PEKİ HANGİ KANALDA?

Ekranın en ateşli programlarından biri olmaya aday olan Akılda Kalan, izleyicinin gözünü gerçeklere açmayı, görünmeyeni görünür kılmayı hedefliyor.

“Akılda Kalan” derin sorular ve cesur yanıtlar...
 
TRT HABER kaliteli ve ses getiren canlı programlarıyla izleyiciyle buluşuyor.  Türkiye’nin yeni haber kanalının önemli yapımlarından biri de usta gazeteci yazar Nuriye Akman ve Rıdvan Memi’nin sunduğu AKILDA KALAN. 

Ekranın en ateşli programlarından biri olmaya aday olan Akılda Kalan, izleyicinin gözünü gerçeklere açmayı, görünmeyeni görünür kılmayı hedefliyor. Politika, kültür, sanat, spor, moda, eğitim ve iş dünyasının öncü isimlerinin konuk olacağı programda, Nuriye Akman ve Rıdvan Memi, farklı üslupları ve sıradışı sorularıyla her hafta ünlü isimlerin kilitli dillerini çözecek.

Programın bu hafta yayınlanacak ilk bölümüne bir dönemin ünlü medya patronu Dinç Bilgin konuk oluyor. Nuriye Akman ve Rıdvan Memi, Dinç Bilgin’e, medya-asker-siyaset ilişkisi, Etibank olayının perde arkası, Türk basınının kapalı kodları ve medya patronlarının dünyaları ile ilgili sorulmamış sorular yöneltecek.

Yapım-yönetimi Ümmühan Çetin’e ait olan programda, Nuriye Akman’ın kostümlerini ünlü modacı Rabia Yalçın hazırlıyor. Danışmanlığını Can Uludağ’ın, metin yazarlığını İrem Şık’ın yaptığı Akılda Kalan, 25 Mart Perşembe günü saat 20:10’da canlı yayında TRT Haber ekranlarında.

Rıdvan Memi

Rıdvan Memi, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gazetecilik, Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde Siyaset Bilimi Yüksek Lisans Eğitimi aldı. Haberin mutfağında yirmi yıl geçirdi. TGRT, Kanal 7,  Star TV, NTV, TV8, CNNTürk televizyonlarında muhabir, redaktör, editör, haber müdürü, yayın koordinatörü olarak çalıştı. Onlarca özel yayına editör olarak imza attı. Türkiye’nin ilk haber televizyonunun kurucularından biri olan Memi, Sabah Gazetesi’de Haber Koordinatörlüğü görevinde bulundu. Rıdvan Memi’nin “Su Yandı” ve “Hiç” isimli iki şiir kitabı var.

Nuriye Akman

Nuriye Akman, Türkiye’nin öncü gazeteleri Milliyet, Hürriyet ve Sabah’ta yıllarca çalıştı. TRT için İnci Avcısı, SkyTürk için “Empati” adlı programları hazırlayıp sundu. Röportajlarından bir kısmını; Üzümünü Ye Bağını Sor, Mebus Burcu, Kalabalıklar, Yüzleşme, İnci Avcısı, Elli Kelime, Mayın Tarlası, Başka Sorum Yok, Gurbette Fethullah Gülen adlı kitaplarda topladı. Söyleşileri hâlen Zaman Gazetesi’nde yayınlanan Akman, çeyrek asırdır siyaset, magazin, kültür, sanat, spor ve iş dünyasının ünlüleri yaptığı röportajları ile gündem yaratıyor. 1998’de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (T.G.C) röportaj dalı başarı ödülü, 2007’de Türkiye Yazarlar Birliği’nin roman ödülünü alan Akman, 2009’dan itibaren “Nuriye Akman İletişim Atölyesi”nde bilgilerini öğrencilerine aktarıyor. Akman’ın Nefes ve Örtü adlı iki romanı var.